Kültür - Sanat

Romalılara cehennemi yaşatan gizemli kabile!

İngiltere'nin kuzeyinde ve İskoçya'nın güneyinde yaşayan “Pict” (Resim) kabilesi hâlâ gizemini koruyor. Gizemli 'Boyalı İnsanlar' bilim insanlarını uzun süre meşgul edecek gibi duruyor.

Abone Ol

Onların tarihi şöhretini ifade eden "Resim" terimi, M.S. 3. yüzyılda barbar olarak algılanan bazı Britanya Adaları sakinleri için Roma'nın aşağılayıcı bir ifadesi olarak ortaya çıktı. Birleşik bir varlık olmayan Pictler, Romalılar tarafından eski kasabalara benzer şekilde tek bir adla etiketlenen bir kabileler konfederasyonuydu. 

Piktler hakkındaki bu haberi okuduğunuzda ‘Game of Thrones'un sırlarından birini daha çözeceksiniz Piktler hakkındaki bu haberi okuduğunuzda ‘Game of Thrones'un sırlarından birini daha çözeceksiniz

Çivitotu adı verilen koyu mavi bir boyanın kullanımı da dahil olmak üzere kendine özgü dövme uygulamalarıyla tanınan Pictler, tarihte silinmez bir iz bıraktı. Ancient Origins’in konuyla ilgili haberine göre, onlar usta denizcilerdi, Romalılara karşı ittifaklar kuruyorlardı ve ironik bir şekilde Viking baskınlarının ilk hedefleri haline geliyorlardı.

1400 yıl önce 'vahşice öldürülen' Pikt adamın yüzü çarpıcı ayrıntılarla yeniden canlandırıldı 1400 yıl önce 'vahşice öldürülen' Pikt adamın yüzü çarpıcı ayrıntılarla yeniden canlandırıldı


Gizemli 'Boyalı İnsanlar' Pictler, yetenekli gravürcüler, İskoçya'yı yaklaşık 350 karmaşık oymalı taşla süslediler, okuryazar bir toplumu sergiliyorlar. Yer adlarında korunan dilleri büyük ölçüde çözülememiştir. Alba Krallığı'na dahil olmalarına rağmen Pictler, İskoç erkeklerinin yaklaşık yüzde 10'unun atalarının izini bu gizemli kabileye dayandırmasıyla genetik miras varlığını sürdürüyor. 
Pictler, tarihi kayıtlardan silinse de modern İskoçya'nın genetik dokusunda varlığını sürdürüyor.

Gizemli insanların yok olduğu sanılan antik kalesi asırlar sonra bulundu! Gizemli insanların yok olduğu sanılan antik kalesi asırlar sonra bulundu!