Tozlu raflardaki kasetçalarlar meraklısını bekliyor Tozlu raflardaki kasetçalarlar meraklısını bekliyor

Bir grup arkeolog, İskoçya'nın en büyük Pikt mezarlık alanlarından biri olan Highlands'da kazı çalışmalarını sürdürüyor.

Arkeologlar, Ord Muir'in yakınında birçok sayıda höyük veya mezar höyüğünün varlığını tespit ettiler ve 8 ila 40 metre arası genişlikte mezarlıklar ortaya çıkardılar.

Modern İskoçya’nın ataları olduğu kabul edilen Piktler kim? Bazı görüşler Keltlerden olduğunu savunuyor. En bilinen ise yarı çıplak ve vücutları döğmeli şekilde steplerde savaşması ve en önemlisi Romalıların yenemediği tek klan olmaları. Kabile kültürüyle yaşadıkları biliniyor.

Romalılara cehennemi yaşatan gizemli kabile! Romalılara cehennemi yaşatan gizemli kabile!

İŞTE PİKTLERE DAİR BİRAZ BİLGİ:

İngiliz yayın kuruluş Daily Mail’in derlediği bilgilere göre bilgilere göre, Pict'ler, tarih sahnesinde yitip gitmeden önce Roma'nın en zorlu lejyonlarıyla rezil bir şekilde savaşan bir grup vahşiydi ve kabileler halinde yaşıyorlardı.

Pikt kabileler topluluğu, M.S. 270-900 civarında, Geç Demir Çağı ve erken Ortaçağ dönemlerinde bugünkü İskoçya’nın doğusunda ve kuzeyinde yaşadı.

Piktler, Britanyalılar ve Romalılar gibi ortak düşmanlara karşı müttefiklik yapma ihtiyacından kaynaklanan bir kabile konfederasyonu kurdular.

Romalıların, “boyalı insanlar” manasına gelen “Pict” dediği Piktlerin kendilerine ne dedikleri henüz öğrenilmiş değil.

Mel Gibson'ın meşhur Cesur Yürek filmindeki mavi yüz boyası, Piktlerin vücut boyama geleneğine bir gönderme olduğu tahmin ediliyor. Piktlerin yarı çıplak ve vücutları çeşitli desenlerle süslü halde 5. yüzyıla kadar savaştıkları biliniyor.

Piktler, İskoçya'daki Firth of Forth'un kuzeyindeki bölgeyi elinde tuttu ve ağır zırhlı Roma lejyonlarının bile İskoçya'yı fethedememesinin sebeplerinden biri oldular. Piktler M.S. 900 civarında yazılı tarihten gizemli bir şekilde kayboldular.

Araştırmacılar, muhtemelen o zamana kadar yazılı bir geçmişi olan güney İskoçlarla birleştiklerini ve iki klanın tarihlerinin birleştiğini iddia ediyorlar.

Gizemli insanların yok olduğu sanılan antik kalesi asırlar sonra bulundu! Gizemli insanların yok olduğu sanılan antik kalesi asırlar sonra bulundu!

BAKIN PİKTLER NEYE SEBEP OLMUŞLAR?

Tarihin en ilginç topluluklarından olan Piktlerin inşasına sebep oldukları duvarlar, günümüzde en popüler kitap serisi olan “Buz ve Ateşin Şarkısı” diğer adıyla “Taht Oyunları” (Game Of Thrones)'a ilham kaynağı olmuşlardır. Şöyle ki; Piktler, Romalılara kök söktürmüşlerdir ve nihayetinde önce “Antonius” sonrasında “Hadrian” duvarlarının inşasına sebep olmuşlardır.

1400 yıl önce 'vahşice öldürülen' Pikt adamın yüzü çarpıcı ayrıntılarla yeniden canlandırıldı 1400 yıl önce 'vahşice öldürülen' Pikt adamın yüzü çarpıcı ayrıntılarla yeniden canlandırıldı

Kaynak: HABER MERKEZİ