Komisyonda Rakam Belirlenmedi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024 yılında uygulanacak asgari ücreti belirlemek için ikinci toplantısını yaptı. Toplantıda, işçi, işveren ve hükümet temsilcileri bir araya geldi. Ancak toplantıda henüz bir rakam belirlenmedi.

Usulsüz arsa satışı yaptığı iddia edilen Adana’daki Ceyhan OSB'ye kayyum atanması istendi Usulsüz arsa satışı yaptığı iddia edilen Adana’daki Ceyhan OSB'ye kayyum atanması istendi

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Komisyon Üyesi Eyüp Alemdar, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Masada herhangi bir rakam konuşulmadı. İşveren ya da hükümet tarafından bir rakam bekliyoruz. Bizim talebimiz belli. Asgari ücretin insanca yaşamaya yetecek bir seviyeye çıkarılmasını istiyoruz.” dedi.

Portakal’dan İlginç Tepki

Asgari ücret konusunda kamuoyunun merakını gidermek isteyen gazeteci Fatih Portakal, sosyal medya hesabından ilginç bir paylaşımda bulundu. Portakal, yaptığı araştırmalar ve yetkililerle olan görüşmeleri sonucu, 2024 yılı için asgari ücretin 16 bin 500 TL ile 16 bin 900 TL arasında olacağını belirtti.

Portakal, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Oh be, bu yılın asgari ücretini iktidardan önce açıkladım ya! 16.500 - 16.900 TL arası olacak. 100 TL eksik 100 TL fazla olabilir. Ama şunu söyleyeyim, verdikleri zammı fazlasıyla çıkaracaklar.”

Portakal, ayrıca, asgari ücretin belirlenmesinde işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin sadece figüran olduğunu, senaryoyu yazanın ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu iddia etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ