2023 yılının siyaset ve iş dünyasındaki en güçlü 12 ailesi 2023 yılının siyaset ve iş dünyasındaki en güçlü 12 ailesi

MasterChef Türkiye All Star'da hafta sonu eleme heyecanı yaşandı. Potadaki Esra, Dilara, Eren ve Tolga yarışmada adını ilk 10'a yazdırabilmek için en iyi tabakları çıkarmaya çalıştılar. İşte tüm detaylar:

Puanla sistemiyle eleme heyecanı!

Masterchef'te gecede ilk kez puanla sistemiyle eleme heyecanı yaşandı. Mehmet Şef, Somer Şef Danilo şef her bir ismin yaptığı tabakları tek tek puanladı. Toplamda en düşük puanı alan yarışmacı gecenin elenen ismi oldu.

İlk turda ayva ve tane biber konsepti ile yarışıldı

Puanla sistemiyle yapılan gecede şefler ayva ve tane biber ile potadaki isimlerin yeteneklerini sergileyecekleri tabaklar istediler. 

Bu turda en iyi tabağı çıkaran isim Esra 20 puan topladı. Tolga 19, Eren ve Dilara ise 18'er puanla bu turu kapattılar

İlk tur puanları

Tolga 19
Eren 18
Esra 20
Dilara 18

İkinci turda uskumru dolması geldi!

İlk turda topladıkları puanlarla ikinci tura devam eden 4 isim bu turda ise en iyi uskumru dolmasını çıkarabilmek için yeteneklerini sergilediler.

uskurmu dolması

İlk turda en yüksek puanı alan Esra'nın tabağı şefler tarafından değerlendirmeye alındı. Esra tabağından 18 puan alarak toplamda 38 puana ulaştı. 

Sonrasında ilk turda 19 puan alan Tolga uskumru dolmasından topladığı puanlarla birlikte toplam 36 puana ulaştı. Esra bu sonuçla gecede kendisini kurtaran ilk isim olarak heyecan içeresinde bekleyen diğer yarışmacıların bulunduğu odaya giden isim oldu.

Dilara lk turdaki 18 puanı nedeniyle 3 sırada tabağı değerlendirmeye alınan isim oldu. Şeflerin değerlendirmesi sonrası bu isim 38 puan toplamla kendisini kurtaran 2. isim oldu.

İlk turun 18 puanlı diğer bir ismi Eren ise uskumru dolması tabağıyla bu turda 21 puan toplayarak toplamda 39 puana ulaşarak geceyi kurtaran son isim oldu.

İkinci tur puanları

Eren: 39
Dilara: 38
Tolga: 36
Esra: 38

Tolga yarışmaya veda eden isim oldu

Toplam 36 puan toplayarak diğer 3 ismin gerisinde kalan Tolga, eleme sonucunda MasterChef Türkiye All Star'a veda eden isim oldu.

Kendi işlerine odaklanarak yeni bir hayat kurma planları yapan Tolga, yarışmada geçirdiği zaman boyunca birçok unutulmaz anı biriktirdiğini ifade etti.

tolga-2

Gecenin sonunda duygusal anlar!

Masterchef'e veda eden Tolga için Mehmet Şef, samimi bir ifadeyle, "Ben senden çok razıyım, çok iyi adamsın. Acayip zeki bir adamsın. Kullandığın teknikler, sakinlik ve bu sakinlikle birlikte yemekleri çıkarabilmen... O yüzden senin önün açık." diye konuştu.

Tolga ise geceye şu sözlerle noktayı koydu; "Geçen senenin başından beri planım vardı, All Star'ın olması benim için bir şans oldu. Yakın zamanda da ilk dükkanımı Eren'e yakın bir yerde açacağım. Belki de benim için böyle olması daha iyidir. Üstüne katarak gideceğim o markanın. Sorumluluklarım var; kedilerim var, köpeklerim var, onlarla ilgileneceğim. Son iki senede zaten buradaydım. Bütün emekleriniz için çok teşekkür ederim." diye konuştu.

Kaynak: MEHMET BEYTÜL