Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, önemli bir açıklamayla yaklaşan yerel seçimlere katılma kararı aldı. Yavaş, Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanlığı'na başvurarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için tekrar aday olduğunu resmen ilan etti.

Başvurunun hemen ardından Yavaş, yaptığı kısa açıklamada, israfsız, şeffaf ve huzurlu bir yönetimi sürdüreceklerini belirtti. Ankara halkından kazandıklarını yine halklarına harcamak istediklerini vurgulayan Yavaş, belediyecilikte gerçekleştirdikleri devrim niteliğindeki uygulamaları kamuoyuyla paylaşacaklarını ve dünya çapında ödüller kazandıkları bazı projeleri tanıtacaklarını ifade etti.

Bakan Yumaklı çiftçi eylemlerinde CHP’nin parmağı olduğuna işaret etti Bakan Yumaklı çiftçi eylemlerinde CHP’nin parmağı olduğuna işaret etti

2019 yerel seçimlerinde yüzde 51 oy alarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş, bu kez de Ankara halkından destek istedi.

Yavaş, dürüst ve şeffaf yönetim anlayışını sürdürerek Ankara'nın daha yaşanabilir bir şehir olması için taahhütte bulundu.

Seçimlere 4 ay gibi kısa bir süre kala, Mansur Yavaş'ın adaylığı, Ankara'da siyasi dengeleri ve yerel yönetim politikalarını yeniden şekillendirebilecek bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: DHA