ABD’nin eski başkanı Donald Trump, şirketlerinin mal varlığını yüksek göstermekle suçlandığı davayla ilgili ikinci kez "konuşma yasağı"na maruz kaldı. Trump, davaya bakan yargıcın personeli hakkında kamuya açıklama yapmasının önüne geçildi.

Aşırı yağışların zarar verdiği hapishaneden 270 mahkum kaçtı Aşırı yağışların zarar verdiği hapishaneden 270 mahkum kaçtı

MAHKEME KARARI NASIL ALINDI?

New York Temyiz Mahkemesi, Trump’a konuşma yasağı getiren Manhattan Yüksek Mahkemesi Yargıcı Arthur Engoron’un kararını onadı. Böylelikle, Trump’ın daha önce itiraz ettiği ve askıya alınan karar yeniden yürürlüğe girdi.

TRUMP’IN DAVASI NEYLE İLGİLİ?

Trump, şirketlerinin mal varlığını yüksek göstererek bankalardan kredi aldığı ve vergi kaçırdığı iddiasıyla yargılanıyor. Davanın 2 Ekim’den bu yana devam ettiği belirtiliyor. Trump, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım üzerine mahkeme personeli hakkında konuşma yasağı getirilmiş, ancak bu karara uymayarak 15 bin dolar para cezasına çarptırılmıştı. Trump’ın avukatları, konuşma yasağı kararının acil durdurulması için temyiz mahkemesine başvurmuş, ancak başarılı olamamıştı.

Kaynak: AA