İşte Ataşehir’de gezilecek yerler...

  

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi 

Ataşehir’in en güzel parklarından biri olan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi, 2002 yılında hayırsever iş insanı Nezahat Gökyiğit’in anısına kurulmuştur. Parkta dünyanın dört bir yanından getirilen binlerce bitki ve çiçek türü bulunmaktadır. Parkta yedi adet ada, bir kütüphane, bir sergi salonu, bir çocuk bahçesi ve bir kafe de mevcuttur. Parkta hem bitkileri tanıyabilir hem de doğanın keyfini çıkarabilirsiniz. 

Fenerbahçe Ülker Arena 

Ataşehir’in en önemli spor merkezlerinden biri olan Fenerbahçe Ülker Arena, 2012 yılında açılmıştır. Arena, Fenerbahçe basketbol takımının maçlarını oynadığı 15 bin kişilik dev bir salondur. Arena aynı zamanda konser, gösteri, fuar gibi pek çok etkinliğe de ev sahipliği yapmaktadır. Arena’yı gezip Fenerbahçe tarihine tanıklık edebilir veya etkinlik takvimine göre bir program yapabilirsiniz. 

Watergarden İstanbul 

Ataşehir’in en yeni ve en popüler alışveriş merkezlerinden biri olan Watergarden İstanbul, 2016 yılında açılmıştır. Watergarden İstanbul, adından da anlaşılacağı gibi su temalı bir alışveriş merkezidir. Merkezde su şovları, su altı akvaryumu, su kaydırakları gibi pek çok su aktivitesi bulunmaktadır. Ayrıca merkezde sinema, tiyatro, müze, oyun salonu gibi eğlence mekanları da mevcuttur. Watergarden İstanbul’da hem alışveriş yapabilir hem de eğlenebilirsiniz. 

Ataşehir Mimar Sinan Camii 

Ataşehir’in en görkemli yapılarından biri olan Ataşehir Mimar Sinan Camii, 2017 yılında ibadete açılmıştır. Cami, mimari olarak Selimiye Camii’nden esinlenilerek yapılmıştır. Caminin dört minaresi 72 metre yüksekliğindedir. Caminin içi ise Osmanlı sanatının en güzel örneklerini yansıtmaktadır. Camiyi ziyaret ederek hem ibadet edebilir hem de sanat eserlerini inceleyebilirsiniz. 

Masterchef son kaptanlık oyununu kim kazandı? MasterChef son bölüm mavi takım kaptanı kim oldu? Masterchef son kaptanlık oyununu kim kazandı? MasterChef son bölüm mavi takım kaptanı kim oldu?

Ataşehir Cumhuriyet Parkı 

Ataşehir’in en büyük parklarından biri olan Ataşehir Cumhuriyet Parkı, 2010 yılında açılmıştır. Parkta yürüyüş ve bisiklet yolları, spor alanları, çocuk oyun alanları, piknik alanları ve kafeler bulunmaktadır. Parkta hem spor yapabilir hem de dinlenebilirsiniz. 

Kaynak: (HABER MERKEZİ)