Rus gazetelerinden Komsomolskaya Pravda’dan Vladimir Lagovsky Dünya’ya doğru gelmekte olan manyetik fırtınayı anlattı:

Son manyetik fırtınaya neden olan patlamalar Güneş'te henüz sona ermişti, Dünya'nın manyetosferi biraz sakinleşmişti ve yeni bir talihsizlik ortaya çıktı: dev bir koronal delik. Oluşur oluşmaz doğrudan Dünya'ya döndü. Dünya büyüklüğünde birkaç düzine gezegene kolayca sığabilecek devasa "namlusunu" hedef aldı. Bu deliklerden, saatte neredeyse 3 milyon kilometre hızla dünya atmosferine patlayabilen yüklü parçacıklardan oluşan bir akım olan güneş rüzgarı geçiyor.

Uzayın derinliklerinden gelen ‘cam parçaları’ gizemini koruyor! Uzayın derinliklerinden gelen ‘cam parçaları’ gizemini koruyor!

Güneş rüzgarı akımları Dünya'ya yaklaşıyor.

NASA uzmanları ilk rüzgârın 4-5 Aralık'ta görülmesini bekliyor. Tahminler henüz çok endişe verici değil: fırtına G1 seviyesinde hissediliyor. En uç G5'e kadar daha güçlü olabilirler.

Ve geçmiş gibi görünmesi iyi bir şey: koronal püskürmeler 1-2 Aralık'ta Dünya'ya çoktan ulaşmıştı ve güneş rüzgarı hâlâ yoldaydı. Kümülatif etki korkulduğu gibi gerçekleşmedi. Felaket yaratacak derecede güçlü manyetik fırtına çarpmadı. Neyse ki şu ana kadar yeni bir koronal püskürme fark edilmedi.

Tuhaf ama Romalılar idrardan bile vergi aldılar! Tuhaf ama Romalılar idrardan bile vergi aldılar!

Güneş'te ortaya çıkan bir koronal delik.

Mezarlıktan çıkarılan kafataslarındaki delik izlerinin nedeni belli oldu! Mezarlıktan çıkarılan kafataslarındaki delik izlerinin nedeni belli oldu!

Kaynak: HABER MERKEZİ