Kasım ayında İstanbul'da belirlenen 'Azami Ekmek Fiyat Tarifesi'ne rağmen, ilçeler arasında fiyat farklılıkları devam ediyor.

Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı, Halk TV'ye yaptığı açıklamada, ocak ayında asgari ücretin artışıyla birlikte ekmek fiyatlarının da yükselebileceğine dikkat çekti.

Maliyetlerin yükseldiğini ve un fiyatlarının artış gösterdiğini belirten Balcı, bu durumun ekmek fiyatlarına yansıyabileceğini söyledi.

Ayrıca, İstanbul genelindeki fiyat farklılıklarına değinen Balcı, denetimlerin artırılması ve fiyatların standartlaştırılması çağrısında bulundu. Balcı 'İstanbul'da da ekmeği 240-250 gram yapıp 10 TL'den satan işletmeler var. Bir ekmek 8 liraya satılıyorsa İstanbul'un her yerinde böyle olmalı. Gramı yüksek olsa bile 10 liradan satılması doğru değil.' diye konuştu.

İstanbul Valisi Davut Gül'ün, farklı fiyatların halkı mağdur etmemesi adına Tarım İl Müdürlüğü ve belediyeleri etkin fiyat denetimi yapmaya davet ettiği hatırlatıldı.

Bakan Işıkhan Mardin'de barış yemeğine katıldı Bakan Işıkhan Mardin'de barış yemeğine katıldı

Balcı, gramı yüksek olsa bile ekmek fiyatlarının standartlaştırılması gerektiğini ve maliyet artışlarının dikkate alınarak ocak ayında ekmek fiyatlarında artış olabileceğini ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ