Cübbeli Ahmet adıyla daha çok kamuoyunda bilinen Ahmet Mahmut Ünlü darp edildi. Ünlü İstanbul İkitelli'de yaptığı bir sohbet çıkışında çevredekilerin isteği ile toplantıya katılanlara dua ederken bir şahıs tarafından darp edildi.

Darp olayıyla ilgili Ünlü'nün X hesabından yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

Narin Güran'ın cinayeti soruşturmasında yenge adliyeye sevk edildi Narin Güran'ın cinayeti soruşturmasında yenge adliyeye sevk edildi

“Cübbeli Ahmet Hoca, İkitelli tarafında bir dernekte sohbet yaptıktan sonra çıkış yaparken kalabalık cemaatin dua istedikleri sırada karanlıkta biri tarafından müstehcen bir sövme ile birlikte darp teşebbüsüyle boğazı sıkılarak saldırıya uğradı. Korumalar tarafından acil müdahale edilerek Hocaefendi kurtarıldı. Hazır bulunan polis ekipleri tarafından şahıs yakandı ve soruşturma başlatıldı.”

Cubbetli Ahmet Darp-1

ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI

AA'nın bildirdiğine göre, Ahmet Mahmut Ünlü'ye, Başakşehir'de bir dernekten çıkarken darp girişiminde bulunan şüpheli gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, İkitelli'de bir dernekten çıkan Ünlü'nün yanına kalabalığın içinden yaklaşan şüpheli A.A. boğazını sıkmaya çalıştı. Durumu fark eden Ünlü'nün korumaları ile çevredekiler şüpheliye müdahale etti. Şüpheli A.A, polis ekiplerince gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

IŞİD'E İŞARET EDİLDİ

Darp olayından sonra Ünlü'nin X hesabından yapılan paylaşımda, saldırının IŞİD tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği savunularak, şu ifadeler kullanıldı:

“Cübbeli Ahmet Hoca, zaten İŞİD’in Telegram kanalında 2 ay evvel bu fotoğraf paylaşılarak nerede bulursanız “öldür” tehdidine maruz kalmıştı. Bu olay da onu tezahürü olabilir. Şu anda Emniyet Birimleri işi derinlemesine araştırıyor. Bir bilgi olursa paylaşılacaktır.”

Cubbetli Ahmet Darp Isid

İttifakgazetesi.com

Kaynak: HABER MERKEZİ