İstanbul Emniyeti'nden eğitim öğretim yılı için yeni güvenlik tedbirleri alındı İstanbul Emniyeti'nden eğitim öğretim yılı için yeni güvenlik tedbirleri alındı

Meta, WhatsApp platformunda kullanıcıların güvenlik ve gizlilik endişelerini azaltmaya yönelik yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda parmak izi tarayıcısı ve yüz tarama ile açılabilen sohbet kilidi özelliğini tanıtan şirket, şimdi de kullanıcılara Şifreli Mesajlar özelliğini sunuyor.

WhatsApp'ın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, bu yeni özellikle kullanıcıların istedikleri sohbetleri özel bir şifre ile kilitleyebilecekleri belirtildi. Kullanıcılar, şifre olarak harf, sayı, özel karakter veya emoji kombinasyonunu tercih edebilecekler.

Bu özellik sayesinde, telefonun bir başkasının eline geçmesi durumunda kilitli sohbetlere erişim oldukça zorlaşacak. Kullanıcılar, belirledikleri şifreyi arama kutusuna yazarak kilitli sohbetleri listeleyebilecekler.

whatsapp-sohbet-kilitleme-sifreli-mesajlar-1

Meta, Şifreli Mesajlar özelliğini bazı ülkelerde kullanıma sundu ancak dünya genelinde genel erişim tarihi hakkında net bir bilgi verilmedi. Ancak tahminlere göre, özelliğin önümüzdeki haftalarda diğer kullanıcılara da sunulması bekleniyor.

WhatsApp'ın bu güncellemesi, kullanıcıların mesajlarını ve sohbetlerini daha güvenli bir şekilde koruma imkanı sunuyor. Artık kullanıcılar, bir sohbeti güvenlik altına almak istediklerinde sadece "Kilitle" seçeneğine dokunarak kolayca önlem alabilecekler.

Kaynak: HABER MERKEZİ