Bigster konseptinden esinlenen tasarım

Cumhuriyet'in haberine göre: Yeni Duster, Dacia’nın Bigster konseptinden esinlenerek tasarlanmış. Ön ve arka tarafta Y şeklindeki farlar ve stoplar dikkat çekiyor. Araç daha kaslı bir görünüme kavuşmuş, ancak boyutlarında bir değişiklik olmamış. Yeni Duster, Renault’nun CMF-B platformu üzerine inşa edilmiş.

daciaa

İç mekanda dijitalleşme

Yeni Duster’ın iç mekanında da önemli değişiklikler var. Duster, tarihinde ilk kez dijital gösterge paneliyle geliyor. Ancak 7 inçlik ekran giriş seviyesinde standart olarak sunulmayacak. Ortada ise 10.1 inçlik bilgi eğlence ekranı yer alıyor. Ayrıca direksiyon, koltuklar, kapı panelleri ve konsol da yenilenmiş.

Dizel motora veda

dacia-3

Yeni Duster, dizel motor seçeneğini terk ediyor. Bunun yerine yarı hibrit ve tam hibrit motorlar sunuluyor. Yarı hibrit TCe 130 versiyonu, 1.2 litrelik üç silindirli motor, 48 voltluk yarı hibrit sistem ile 130 bg güç üretiyor ve önden çekişli ya da 4 çeker alınabiliyor.

120 milyon TL’lik Aston Martin’e 4 Türk talip oldu 120 milyon TL’lik Aston Martin’e 4 Türk talip oldu

Tam hibrit seçenek ise, 1,6 litrelik 94 hp güç üreten benzinli motor ve 49 hp güç üretebilen elektrikli bir motora sahip. 1.2 kWh’lik bir batarya ve otomatik şanzıman ile alınabilecek. Bu versiyonla şehir içi sürüşlerde yüzde 80’e varan oranda elektrikli kullanım vadediliyor.

daicaaaa

LPG’li modele özel tasarım

Yeni Duster, LPG sistemi ECO-G ile de geliyor. Bu sistemde LPG tankı, elektrikli arabalarda bataryanın bulunduğu taban kısmına yerleştirilmiş. Bu sayede bagajda yer kaybı önlenmiş. Benzin ve LPG ile araç toplamda 1300 kilometre yol gidebilecek. Yeni modelde bagaj hacmi 472 litreye yükselmiş.

Kaynak: HABER MERKEZİ