1 Ocak 2024 itibarıyla İtalya, Polonya ve İsveç gibi ülkelerde, araçlarını doğrudan satış modeline benzer bir hibrit satış modeliyle sunacak.

Bu yeni satış modeli, BMW, Mini ve Rolls-Royce markalarını kapsayarak, doğrudan satışa geçişin önemli bir parçası olacak. Bu değişiklik, müşterilere daha iyi hizmet sunmayı amaçlayarak bölgesel fiyatlandırma ve daha doğrudan müşteri iletişimi sağlama konusunda adım atıyor.

mini coper

Çevrimiçi ve fiziksel satış kanallarının uyumlu kullanımı

Geçiş döneminde, şirket, müşterilerin tercihlerine göre sorunsuz bir şekilde çevrimiçi ve fiziksel alışveriş deneyimleri arasında geçiş yapabilmesini sağlamak için tamamen dijital bir satın alma süreci geliştirmeye odaklanacak.

Bu yeni satış modeli, mevcut perakende ağına ek bir katkı sunmayı hedefliyor. BMW, müşterilerin yüksek kalitede danışmanlık ve bakım hizmeti almayı sürdürebilmesi için perakende ortaklarının rolünü önemsiyor. Bu ortaklar, müşterilere daha fazla seçenek sunabilmek için BMW Grubu'nun tüm araç envanterine erişim sağlayacak.

HABAŞ’tan 1 milyar avroluk yerli otomobil ve ticari araç üretimine yatırım! HABAŞ’tan 1 milyar avroluk yerli otomobil ve ticari araç üretimine yatırım!

mini-1

Esneklik ve müşteri odaklı yaklaşım

Yeni satış modeli, çevrimiçi ve fiziksel satış kanallarını birleştiren esnek bir BT sistemi ile destekleniyor. Dijital dönüşümün yanı sıra, müşteri tercihlerinin çeşitliliğini kabul ediyor ve müşterilere daha kişiselleştirilmiş bir alışveriş deneyimi sunuyor. BMW Grubu, bu evrimsel değişiklikle müşteri memnuniyetini artırmayı ve daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşmayı hedefliyor. Mini Countryman SE All4, bu yeni satış stratejisinin öncüsü olarak dikkat çekiyor.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)