Bir konuma, bir koltuğa talip olmak için vaat etmeniz yada varsa icraatlarınızı anlatmanız gerekir. Bu özel sektörde de, devlet yönetiminde de halkı yönetmede de değişmez. Yerel yönetimler de merkezi yönetimle aynı perspektifte olmadıkça (aynı siyasi görüş demiyorum) vatandaş odaklı hizmet üretmedikçe başarılı olamaz. Bunun içindir ki icraatlarınızı tam anlamıyla anlatabilmeli ardından da devam için vaatler sunmak zorundasınız. Gelinen durumda her iki konuda da kısır bir dönem yaşanıyor.
Belediyeler hizmet ve faaliyetlerini geliştirmek yerine her yıl aynı etkinliklere imza atmaya başladı. Farklı ramazan yada eski ramazanları yaşatmaya çalışıyoruz açıklamaları sözde kalıp her yıl etkinlik alanı seçilen meydanlarda Osmanlı Macunu, pamuk şeker dağıtıp birkaçsöyleşi sunmaktan öteye gidemediler. Gelecek yılın Ramazan Ayı Konsepti de farklı olmayacak. Orta yaşın biraz üzerindeki vatandaşların katılacağı cami gezisi, iftar saatinde yollardaki sürücülere çorba dağıtımı. Akılda kalan ne olacak? İnternet paketi hediye ederek tavlamaya çalışılan gençlerin aklında ne kalacak? Her anımızı sergilediğimiz sosyal medyada dünya kadar para ödenen yemek paylaşımları ile ardından bin bir takla atarak imaj düzeltmek için harcanan para! 
Hiçdeğişmeyen Ramazan Ayı programlarına ve kültür etkinlikleri (yine sonuçta akılda kalan bir şey olmuyor) harcanan paralar,  yine bu parayı harcayan yerel yönetimler marifetiyle siyasi menfaat gözetmeksizin ihtiyaçsahibi vatandaşlara katkı sağlayacak şekilde ulaştırsa fena mı olur?  Konser tertipleyerek, cami gezdirerek kim oy kazanmış? Kim iktidarda kalmış?
Artık ne rast gelirse belediyeciliği yerine isabetli belediyeciliğe geçiş yapmak gerek!