Geçen hafta Ü niar, bir açıklama yaptı ve eleştiriler oldu. Ulusal basın, köşe yazarları ve TV lar, akıl okumalarına değil, ülkenin bu en önemli konusunda ilgiye çağırıldı... Ama, hükümete yakın medya, yine konuya sağır-dilsiz kaldı. TV`ler gündeme bile Almadı varsa yoksa siyaset!..

Ü niar ise 'Biz araştırmamızın arkasındayız. Ü niAr ın twitter adresinden takip edebilirsiniz. Araştırmamızda YÖK akademik değil Web of Science kullandık ve 68 rektörün yayını yok. İsteyen kişiler girip teyit edebilirler...' diyor;

Başlıkları toparlayalım

1/ '68 rektör de hiçbir uluslararası yayın yapmamış' 'Türkiye`de şu an görevde olan 71 rektörün aldığı atıf sayısı toplamı bu. Yani 0.' Karar Gazetesi '71 üniversitenin başında rektör var bilimi yok!' Nasıl Doç. ve Prof. olmuşlar?.. Dekanlarda/Müdürler de de çok fazla olduğu belirtiliyor? Temiz/Etik Akademisyen operasyonu şart!

2/ Yabancı dili nasıl geçmişler? 2007-2015 döneminde 5000 aşkın akademisyenin yanlış yollarla 'yabancı dili geçtiği, jürilerinin ayarlandığı' ve Doçolduğu, Doç.lerinde jürileri ayarlanarak Prof. unvanı verildiği bildiriliyor/Yazılıyor, ama bir soruşturma açılmıyor. İş çığırından çıkmış gözüküyor.

3/ Sayıştay`dan üniversitelerle ilgili önemli kararlar çıkıyor. Mesela 'vize döneminde akademisyene ücret ödenemez.' Sayıştay birçok kamu zararını açıklıyor, ama kurumlarda bu kişiler göreve devam ediyor, savcılar harekete geçmiyor. Neden?

4/ Tüm yönetmeliklerle makamlar Prof. a torpil yapıyor. Prof. en akıllı, en iyi idareci, en olgun, en bilgili v.b. Yoksa Doç., yoksa Dr.Öğr.Ü y. Oysa, alınan 'akademik çalışmalarının karşılığı olan bir unvandır.' Reform şart!, Dekan Dr.Öğr.Ü yesi/Doç. olsa. Prof. görevini yapmayacak, yönetmeliklere uymayacak mı? Görevlendirmelerde, idarecilik yeteneği/nosyonu ön plana alınmalıdır ki, rektörlerin eli de rahatlayacaktır..

5/ 2809 sy.kan.10.md uygulanmasında 'yılları' yanlış hesaplayan ve sonra düzeltmeyen YÖK hak ihlali yapıp tüm başvurulara 'hayır' derken, 'yabancı dil bilmeyen, yayını olmayan' kişileri Doç./Prof. ve de rektör yapmış...

Akıl alacak iş değil.

Bir gün

Ales

Yds

Uds

Kpds sınav 'sorularını çalan', 'parayla satın alan' her akademisyen, görevi/unvanı ne olursa olsun

'temiz akademisyen operasyonunu tadacaktır.'

Başka türlü akademik barış olmaz; .