Yarından itibaren Türkiye yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına girecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bugün yurdun kuzeydoğusu ile zamanla batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu olduğu tahmin ediliyor.

Trthaber'in haberine göre: Öğle saatlerinden itibaren İzmir, Muğla, Aydın, Antalya, Çanakkale il geneli ve Balıkesir'in batısında aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Ankara'da "19 Eylül Gaziler Günü" etkinliği düzenlendi Ankara'da "19 Eylül Gaziler Günü" etkinliği düzenlendi

Yağışların gece saatlerinden itibaren İzmir'in batısı ve Aydın'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli olması öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis görülebilir.

harita haber-1

Yarın, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Orta Karadeniz'in parçalı yer yer çok bulutlu, kalan bölgelerin yağışlı geçmesi bekleniyor.

Yağışların sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması öngörülüyor. Kıyı Ege, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yağışlar kuvvetli olacak.

Cuma günü ülke genelinde sağanak şeklinde yağışlar beklenirken, Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar görülebilir. Hafta sonu da yağışlı hava sürerken, cumartesi günü Doğu Anadolu, Batı Karadeniz ve Ege'nin iç kesimleri ile Marmara'nın güneydoğusunda karla karışık yağmur ve kar, diğer bölgelerde sağanak şeklinde etkili olacak.

Önümüzdeki 3 günlük süreçte hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında seyrederken, pazar günü iç kesimlerde hissedilir derecede azalacak. Pazar günü günün en yüksek sıcaklık değerlerinin Ankara'da 4, İstanbul'da 13, Samsun ve Diyarbakır'da 12, İzmir'de 18, Erzurum'da 0 derece civarında olması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ