İşta dünyanın çeşitli ülkelerinde yasaklanan bazı çizgi filmler... 

Sünger Bob Kare Pantolon

Sünger Bob Kare Pantolon, Amerika’da bazı bölümleri uygunsuz hareketler içerdiği için, Çin’de ise yerli içerik zorunluluğu nedeniyle yasaklandı. 

Türk boylarının bu fotoğraflarını daha önce hiç görmediniz! Siz hangi Türk boyundansınız ? İşte boyların il il dağılımı Türk boylarının bu fotoğraflarını daha önce hiç görmediniz! Siz hangi Türk boyundansınız ? İşte boyların il il dağılımı

alaaddin-1

Aladdin

Aladdin, açılış şarkısında geçen “Eğer Arabistan’da sizden hoşlanmazlarsa kulağınızı keserler” cümlesi Arap asıllı Amerikalıların tepkisini çektiği için sansürlendi. 

Pokemon

Pokemon, 38. bölümünde ortaya çıkan parlak mavi ve kırmızı flaşlar nedeniyle Japonya, Türkiye ve Orta Doğu ülkelerinde yasaklandı. Bu flaşlar 685 çocuğun hastaneye kaldırılmasına sebep oldu. 

Batman

Batman, Birds of Prey ile birlikte söylediği müstehcen cümleler içeren şarkı nedeniyle Amerika’da yasaklandı. 

Peppa Pig

Peppa Pig, Çin’de rap şarkıları ve dövmelerde kullanılması nedeniyle eşcinselliği teşvik ettiği iddia edilerek yasaklandı. Ayrıca Mister Skinnylegs bölümü örümceklerin zararsız olduğunu söylediği için Avustralya’da yasaklandı. 

Mickey Mouse, Deli Doktor

Mickey Mouse

Mickey Mouse, Deli Doktor bölümünde iskeletleri yaşayan ölümsüzler olarak gösterdiği için İngiltere ve Nazi Almanyası’nda yasaklandı. 

stevenuniverse

Steven Universe

Steven Universe, LGBTQ temalı bölümleri nedeniyle Kenya’da yasaklandı. Birleşik Krallık’ta da bazı bölümlere düzenleme getirildi. 

Shin Chan

Shin Chan, yetişkinlere yönelik mizahı nedeniyle Hindistan’da yasaklandı. Sonrasında Hint Sansür Kurulu, çıplaklıkla ilgili birçok sahneyi kesti. 

Tiny Toon Adventures

Tiny Toon Adventures, One Beer adlı bölümde Buster Bunny, Plucky Duck ve Hamton J. Pig’in alkol alarak araba kullanmalarını ve sonunda ölmelerini konu ettiği için Amerika’da yasaklandı. 

simpsonlar-nereden-izlenir-simpsons-nerede-15623558_9239_amp

Simpsonlar

Simpsonlar, tartışmalı içerikleri nedeniyle birçok ülkede sansüre uğradı. Örneğin Venezuela’da çocuklara kötü etki yaptığı gerekçesiyle yayından kaldırılıp yerine Baywatch verildi. 

Kaynak: (HABER MERKEZİ)