Xiaomi yeni otomobil modelleri üzerinde çalışarak elektrikli araçlar alanındaki etkisini artırmayı hedefliyor. Xiaomi'nin son raporlara göre üç yeni otomobil modeli üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Bu modellerden biri olan SU7, şirketin ilk elektrikli SUV modeli olarak öne çıkıyor.

xiaomi otomobillerl

shiftdelete.net'in haberine göre: Raporlara göre, SU7'nin yanı sıra Xiaomi, 2024'te piyasaya sürülmek üzere iki yeni elektrikli araç daha tanıtacak. Ancak dikkat çeken nokta, Xiaomi'nin üçüncü modelinin bir hibrit araç olacağı. Bu adım, şirketin ürün yelpazesini tamamen elektrikli SUV'lerin ötesine taşıyarak farklı müşteri taleplerine cevap verme stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

xiaomi otomobiller

Hibrit araç segmentine "Kunlun" kod adlı modelle giriş yapacak olan Xiaomi, bu hamlesiyle hızla büyüyen hibrit araç pazarında rekabet edebilirliğini artırmayı hedefliyor. Çin'de elektrikli araç, şarjlı hibrit ve hidrojen yakıtlı modellerin satışlarındaki ciddi artış, Xiaomi'nin bu alandaki varlığını güçlendirmesine olanak tanıyor.

Nio'dan elektrikli otomobilde 1000 km menzili aşacak buluş Nio'dan elektrikli otomobilde 1000 km menzili aşacak buluş

Çin'deki otomobil pazarında özellikle hibrit araçların popülerliğinin arttığı ve satışların yıllık bazda büyük bir artış gösterdiği belirtiliyor.

Xiaomi'nin çeşitlendirilmiş araç serisiyle bu büyüyen pazardan daha fazla pay almayı amaçladığı ifade ediliyor. Elektrikli SU7'nin Şubat'ta tanıtılması bekleniyor,

Ancak resmi düzenleyici onayların alınmasını beklemek gerekiyor. Xiaomi'nin otomobil dünyasındaki bu atılımı, şirketin teknoloji alanındaki etkisini genişletme stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ