Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, Ulusal Anneler Buluşması'nın açılışında yaptığı konuşmada, "Doğum oranlarındaki düşüşü durdurmak, çocuklara iyi bakım ve eğitim sağlamak, annelerimizle çözmemiz gereken aile konularımız" ifadeleriyle dikkat çekti.

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Şoygu'dan Suriye'ye ziyaret: Esad'la görüştü Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Şoygu'dan Suriye'ye ziyaret: Esad'la görüştü

Kim Jong-un, kadınları daha fazla çocuk sahibi olmaya çağırırken, doğum oranındaki düşüşün durdurulmasının "kadınların görevi" olduğunu vurguladı.

Merkezi Güney Kore'nin başkenti Seul'de bulunan Hyundai Araştırma Enstitüsü'nün ağustos ayında yayımladığı raporda, 90'larda yaşanan kıtlığın, Kuzey Kore'de doğurganlık oranında ciddi düşüşe yol açtığı ve bu durumun nüfus azalışına sebep olduğu tahmin edildi.

Raporda ayrıca, 2034'ten itibaren Kuzey Kore'nin nüfusunda azalma beklentisine dikkat çekilirken, 2070 yılına kadar nüfusun 23,7 milyona düşebileceği öngörüldü. Bu durumun ülkenin kaynaklarının yetersizliği ve teknolojik eksiklikleri göz önünde bulundurarak iş gücü sağlama ve sanayi alanındaki gelişimde zorluklar yaratabileceği belirtildi.

Kuzey Kore devlet medyasında yer alan haberlere göre, Pyongyang'ın bu yıl içerisinde üç ya da daha fazla çocuğu olan ailelere ücretsiz konut, gıda, ilaç, ev eşyası ve çocuklar için eğitim desteği gibi bir dizi yardım sağladığına işaret edildi.

Güney Kore İstatistik Kurumu'nun tahminlerine göre, Kuzey Kore'nin güncel nüfusunun 25,7 milyon civarında olduğu belirtilirken, Güneyli yetkililer, Kuzey'in doğurganlık oranının son 10 yılda sürekli bir düşüş trendinde olduğunu ifade edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ