MEHMET POYRAZ/İttifakgazetesi.com

Uyuşturucu kaçakçısı olan mafya lideri Raffaele Imperiale’nin ceza indirimi umuduyla Dubai kıyısı açıklarında sahibi olduğu yapay adayı İtalyan yetkililere teslim ettiği bildirildi.

İngiliz The Guardian gazetesindeki konuyla ilgili habere göre, 27 Kasım Pazartesi günü, Napoli'de, aralarında Napoli mafyası Camorra'nın meşhur uluslararası uyuşturucu kaçakçısı "Van Gogh'un patronu" lakaplı Raffaele Imperiale'nin de bulunduğu yaklaşık 20 sanığın yer aldığı duruşma gerçekleştirildi.

Adli kaynaklara göre, söz konusu duruşma sırasında, Camorralı uyuşturucu kaçakçısı Raffaele Imperiale, Dubai kıyısı açıklarındaki takımadalarda sahibi olduğu bir adayı İtalyan yetkililere teslim etti.

NASA’nın uzaydan çektiği fotoğraf Dubai sahili boyunca uzanan iki yapay takımadayı gösteriyor. Soldaki ‘Palm Jumeirah’  sağdaki 'Dünya' adası.

Beş yıl kaçak halde Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) yaşayan Imperiale, 2021 yılının Ağustos ayında Dubai'de tutuklanmış ve 2022 yılının Mart ayında İtalya'ya iade edilmişti. Imperiale, saklandığı dönemde “Tayvan” isimli adayı satın almıştı. Değerinin 60 ile 80 milyon euro olduğu tahmin ediliyor.

“Tayvan” adlı yapay ada Birleşik Arap Emirlikleri kıyısındaki “Dünya” adı verilen ve dünya haritası şeklinde yapay bir takımadanın parçası.

Londra’da binlerce kişii Gazze için yürüdü: Nehirden denize Filistin özgür olacak Londra’da binlerce kişii Gazze için yürüdü: Nehirden denize Filistin özgür olacak

14 yıl 10 ay hapis cezasıyla karşı karşıya olan Imperiale, ceza indirimi alma umuduyla İtalyan yetkililerle işbirliği yapma isteğini göstermeye çalışıyor.

49 yaşındaki Imperiale, 2016'dan 2021 yılına kadar ve Dubai'deki yapay adasında yaşadı. Buradaki lüks yaşam tarzını sürdürmek için ayda en az 400 bin euro harcamak zorunda kalmıştı.

Imperiale, Hollandalı sanatçının iki çalıntı değerli tablosuna sahip olduğu için "Van Gogh'un patronu" lakabını almıştı. Imperiale, işbirliğini göstermek için resimleri adli makamlara iade etmişti.

Vincent van Gogh’un “Fırtınalı Havada Scheveningen Plajı” (1882) ve “Nuenen'deki Reform Kilisesinden Ayrılan Cemaat” (1884) adlı tabloları Amsterdam'daki Van Gogh Müzesi'ne iade edildi. Söz konusu resimler 7 Aralık 2002 tarihinde çalınmıştı.

İtalyan medya kuruşu ANSA’nın aktardığına göre, ön duruşma hakimi önündeki hızlandırılmış duruşma prosedüründeki diğer sanıklar arasında iş ortağı Bruno Carbone, muhasebeci Corrado Genovese, lojistikçi Daniele Ursini ve bazı işbirlikçiler ve çalışanlar da yer alıyor.

Suç kariyerine Amsterdam'daki bir kahve dükkanında başlayan Imperiale'nin, eski Hollandalı en çok aranan suçlu Ridouan Taghi, İrlandalı tanınmış çete patronu Daniel Kinahan ve Bosnalı uyuşturucu kaçakçısı Edin Gačanin ile birlikte iddia edilen bir süper uyuşturucu kartelinin başında olduğu düşünülüyor.

İtalyan yetkililer, Imperiale'nin mafya grubunu dünyanın en büyük 50 uyuşturucu kartelinden biri olarak görüyor ve Peru kokaini üzerinde neredeyse tekel sahibi.

Rus askerleri İsrail sınırında: Golan Tepeleri yakınlarından görüntü yayınladılar! Rus askerleri İsrail sınırında: Golan Tepeleri yakınlarından görüntü yayınladılar!

Kuzey Kore: Casus uyduyla Beyaz Saray ve Pentagon'u görüntüledik Kuzey Kore: Casus uyduyla Beyaz Saray ve Pentagon'u görüntüledik

Kaynak: MEHMET POYRAZ