Türk tiyatrosunun usta isimlerinden Can Gürzap, 79 yaşında hayatını kaybetti. Kalp hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 1 Aralık’ta yaşamını yitiren sanatçı, birçok tiyatro, sinema ve dizi yapımlarında rol almış, yazarlık ve eğitmenlik yapmıştı. Can Gürzap, “Kurtlar Vadisi”, “Bir Avuç Deniz”, “Aşk Beklemez”, “Medcezir”, “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” gibi sevilen projelerde izleyiciyle buluşmuştu.

Ekran görüntüsü 2023-12-03 133706

Sanatçı dostları AKM’de buluştu

Can Gürzap için ilk tören, bugün saat 10.30’da Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlendi. Törene, sanatçının ailesi, yakınları ve sanatçı dostları katıldı. Törenin ardından, Can Gürzap’ın cenazesi, Taksim Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Sapanca Kırkpınar aile mezarlığına defnedildi. Can Gürzap’ın vefatı, sanat camiasında büyük üzüntü yarattı.

Can Gürzap’ın anıları yaşatılacak

Can Gürzap’ın cenaze töreninde, sanatçının dostları NTV’ye konuşarak, onun sanat hayatındaki başarılarını, kişiliğini, zarafetini ve anılarını paylaştılar.

Ekran görüntüsü 2023-12-03 133638

Melek Baykal, Can Gürzap’ın kendisine Türkçe öğrettiğini, hem hocası hem dostu olduğunu, herkesin yüreğinde çok özel bir yere sahip olduğunu söyledi.

Ekran görüntüsü 2023-12-03 133647

Işıl Yücesoy, Can Gürzap’ın çok kültürlü, muhteşem bir Türkçeye sahip olduğunu, çok insana örnek olduğunu, birlikte büyüdüklerini, birbirlerinin ilk flörtlerini bildiklerini anlattı.

Bakan Işıkhan Mardin'de barış yemeğine katıldı Bakan Işıkhan Mardin'de barış yemeğine katıldı

Ekran görüntüsü 2023-12-03 133652

Haldun Dormen ise, Can Gürzap’ın Türk tiyatrosunun en önemli insanlarından biri olduğunu, çok yönlü bir sanatçı olduğunu, onun rahmetli olmasından dolayı çok şaşkın olduğunu ifade etti. 

Kaynak: HABER MERKEZİ