Yangın, saat 12.30 sıralarında Atatürk Mahallesi Kırgülü Sokak üzerinde bulunan 4 katlı binanın birinci katındaki dairede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dairede oturan çocukların yatak odasında elektrikli yorganı açık bırakması sonucu yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler tüm daireyi sardı. Yangında, ufak çaplı patlamalar da yaşandı.

YANGINA İTFAİYE MÜDAHALE ETTİ

Yangını fark eden çevredekiler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, daireye merdiven ile çıkarak yangına müdahale etti. Yangın, kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, daire kullanılamaz hale geldi. Polis ekipleri, yangınla ilgili inceleme başlattı.

Ankara'da "19 Eylül Gaziler Günü" etkinliği düzenlendi Ankara'da "19 Eylül Gaziler Günü" etkinliği düzenlendi

GÖRGÜ TANIĞI: “BİR ANDA ALEVLENDİ”

Yangını gören Yunus Emre Ay, olay anını şöyle anlattı: “Önce çocuk seslerini duydum dışarıya çıkıp baktığımda az bir şey duman çıkıyordu. Biz hemen 112’yi aradık. Sonrasında ufak çaplı bir patlama olunca bir anda alevlendi. Bina içerisindeki vatandaşlar tahliye edildi. İtfaiye geldi, duyduğum kadarıyla yatak odasına çıkmış yangın. Yorganı yakmış çocuk. Üst kattakiler ilk önce çok paniklediler sonra tek tek çıktılar."

Kaynak: DHA