İnternet film veri tabanı IMDb, 2023 yılında izleyicilerin en çok ilgisini çeken dizileri belirledi. Liste, 2023’te yeni bölümleri yayınlanan yapımların yıl boyunca IMDbPro’daki özel haftalık TV sıralamasında sürekli olarak en üst sıralarda yer alması kriterine göre hazırlandı. IMDbPro sıralamaları, dünya çapında IMDb’yi ziyaret eden 200 milyondan fazla aylık ziyaretçinin gerçek sayfa görüntülemelerine dayanıyor. İşte IMDb’nin seçtiği 2023’ün en popüler 10 dizisi:

10. GEN V

Dizi, üniversiteye giden genç süper kahramanlara odaklanıyor. Süper kahraman olabilmek için çeşitli testlerden geçen gençler; fiziksel, cinsel ve ahlaki sınırlarını zorlayan bu testlerin ardından, en iyi şehirlere yerleşebilmek için birbirleriyle yarışıyorlar. Dizide, süper kahramanların güçlerinin nasıl ortaya çıktığı, nasıl kontrol edildiği ve nasıl kullanıldığı gibi sorulara da yanıt aranıyor. Dizinin başrollerinde, Emma Stone, Tom Holland, Zendaya ve Dylan O’Brien gibi genç yıldızlar yer alıyor.

gen-v

9. THE BEAR

Bu yıl üçüncü sezonu yayınlanan dizi, genç şef Carmen “Carmy” Berzatto’nun, küçük bir işletmenin, inatçı bir personelin ve gergin aile ilişkilerinin ezici sorumluluklarıyla uğraşma hikayesini anlatıyor. Dizide, Carmy’nin hayatını zorlaştıran birçok engel ve rakip var. Bunlardan en önemlisi, Carmy’nin babasının eski ortağı olan ve şehrin en büyük restoran zincirini yöneten acımasız iş adamı Marco “The Bear” Orsini. Dizinin başrolünde, Emmy ödüllü oyuncu Gina Rodriguez yer alıyor.

thebear

8. TED LASSO

Bir Amerikan futbol takımını yönetmek için işe alınan bir adamın hikayesini konu edine dizi, dördüncü sezon ile final yaptı. Dizide, Ted Lasso adlı esprili ve iyimser bir adamın, İngiltere’de bir futbol takımını nasıl başarıya ulaştırdığı, nasıl yeni arkadaşlar edindiği ve nasıl hayat dersleri öğrendiği anlatılıyor. Dizinin başrolünde, Altın Küre ödüllü oyuncu Jason Sudeikis yer alıyor.

ted-lasso

7. USHER EVİ’NİN ÇÖKÜŞÜ

Korku-drama türündeki dizide, servetlerini ve geleceklerini sağlama almak isteyen iki zalim kardeşin kurduğu aile hanedanlığı, mirasçılarının tuhaf nedenlerle birer birer ölmesiyle dağılmaya başlıyor. Dizide, Usher ailesinin lanetli geçmişi, gizli sırları ve karanlık planları yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Dizinin başrollerinde, Oscar ödüllü oyuncu Anthony Hopkins ve BAFTA ödüllü oyuncu Olivia Colman yer alıyor.

usher-evinin-cokusu

6. ONE PİECE

Aynı adlı anime ve mangadan uyarlanan canlı aksiyon dizisi, Iñaki Godoy’un canlandırdığı Monkey D. Luffy adlı dost canlısı korsanın, efsanevi One Piece hazinesini bulma macerasını konu alıyor. Dizide, Luffy’nin yoldaşları olan Zoro, Nami, Usopp, Sanji, Chopper, Robin, Franky ve Brook gibi renkli karakterler de yer alıyor. Dizinin yapımcılığını, Netflix ve Toei Animation ortaklığı üstleniyor.

one-piece

5. THE MANDALORİAN

Üç sezon yayınlanan dizi, Star Wars serisinin VI ve VII filmleri arasındaki 30 yılda yaşananları konu ediyor. Dizide, Mandalorian adlı bir ödül avcısının, Galaktik İmparatorluk’un yıkılmasından sonra kaos içindeki galakside hayatta kalma mücadelesi anlatılıyor. Dizinin en sevilen karakterlerinden biri olan Baby Yoda da, Mandalorian’ın koruması altında olan gizemli bir çocuktur. Dizinin başrolünde, Pedro Pascal yer alıyor.

mandalorian

4. BLACK MİRROR

İnsanlığın en kötü özelliklerini, en büyük buluşlarının kötü yanlarını gözler önüne seren antoloji dizisi, bu yıl altıncı sezon bölümleriyle yayınlandı. Dizide, teknolojinin, sosyal medyanın, yapay zekanın ve diğer modern olguların insan hayatı üzerindeki etkileri, kara mizah ve distopya unsurlarıyla ele alınıyor. Dizinin her bölümünde, farklı oyuncular, yönetmenler ve senaristler yer alıyor.

black-mirror

3. SUCCESSİON

Dördüncü sezonuyla final yapan HBO dizisinde, New York’ta yaşayan, dünyanın en büyük medya şirketlerinden birini yöneten Logan Roy ve dört çocuğunun hikayesi para, güç, siyaset ve aile değerleri ekseninde ele alınıyor. Dizide, Roy ailesinin iç çekişmeleri, iktidar mücadeleleri, entrikaları ve skandalları izleyiciye sunuluyor. Dizinin başrollerinde, Brian Cox, Jeremy Strong, Sarah Snook, Kieran Culkin ve Alan Ruck gibi usta oyuncular yer alıyor.

İş makinesiyle temel kazısı çalışmasında Roma dönemine ait mezar bulundu İş makinesiyle temel kazısı çalışmasında Roma dönemine ait mezar bulundu

succession

2. AHSOKA

Dizi, Star Wars evreninin bir parçası ve The Mandalorian dizisinin yan ürünü. Return of the Jedi olaylarından beş yıl sonrasında geçen dizi Ahsoka Tano’nun maceralarına odaklanıyor. Dizide, Ahsoka’nın, Jedi düzeninin yıkılmasından sonra nasıl hayatta kaldığı, nasıl yeni dostlar ve düşmanlar edindiği ve nasıl galaksiyi tehdit eden karanlık güçlerle savaştığı anlatılıyor. Dizinin başrolünde, Rosario Dawson yer alıyor.

ahsoka

1. THE LAST OF US

Hayatta tek başına kalan Joel ve 14 yaşında bir kız olan Ellie’nin hikayesinin anlatıldığı dizi, 2024’te film olarak çekilecek. Dizide, insanlığı yok eden bir mantar salgını sonrasında, Joel ve Ellie’nin Amerika’da tehlikeli bir yolculuğa çıktıkları, birbirlerine güvenmeye başladıkları ve hayatta kalmak için mücadele ettikleri anlatılıyor. Dizinin başrollerinde, Pedro Pascal ve Bella Ramsey yer alıyor. Dizi, aynı adlı video oyunundan uyarlanıyor.

the-last-of-us

Kaynak: HABER MERKEZİ