Türkiye, meteorolojik verilere göre yağışlı ve serin havanın yerini sıcak ve kurak bir havaya bırakmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki 3 gün içinde hava sıcaklıklarının 6 ila 8 derece artması bekleniyor. Uzmanlar, gelecek hafta başının daha da sıcak geçeceği konusunda uyarıyor.

Marmara Bölgesi'nde Sıcaklıklar Yükseliyor

Marmara Bölgesi'nde sıcaklıklar cumartesi günü 30 derecenin üzerine çıkacak, pazar günü ise 35 dereceyi aşacak. Hafifleyen rüzgarlarla birlikte deniz suyu sıcaklığı Kilyos'ta 18, Marmara Denizi'nde ise 19 derece olarak ölçülüyor.

İç Anadolu'da Yağışlar Yerini Güneşe Bırakıyor

İç Anadolu Bölgesi'nde yağışlar kesiliyor ve hafta sonu güneşli geçecek. Konya'da 27, Eskişehir'de 30, Kayseri'de 26 ve Sivas'ta 25 derece sıcaklık beklenirken, pazartesi günü sıcaklıkların 33-34 dereceye ulaşması öngörülüyor.

Ege Bölgesi'nde Sıcak Çarpması Tehlikesi

Ege Bölgesi'nde sıcak çarpması tehlikesi baş gösteriyor. Özellikle öğle saatlerinde güneşe çıkılmaması tavsiye ediliyor. Denizli'de 32, Muğla'da 31, Manisa'da 35, Afyonkarahisar'da 28 ve Bodrum'da 33 derece sıcaklık bekleniyor. Rüzgarların hafif olması nedeniyle yeni haftanın daha da sıcak geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz Bölgesi'nde Bunaltıcı Sıcaklar Başlıyor

Akdeniz Bölgesi'nde bunaltıcı sıcaklar başlıyor. Hava açık olacak ve Adana'da 32, Mersin ve Hatay'da 30, Kahramanmaraş'ta ise 35 derece sıcaklık görülecek. Pazartesi ve salı günleri sıcaklıkların 40 dereceye ulaşması bekleniyor.

Karadeniz Bölgesi'nde Yağışlar Devam Ediyor

Karadeniz Bölgesi'nin Trabzon-Artvin tarafında yağışlar devam ederken, diğer bölgelerde güneşli bir hava hakim olacak. Rüzgarlar orta hızda esecek ve Bolu'da 29, Samsun ve Zonguldak'ta 27, Trabzon'da ise 24 derece sıcaklık bekleniyor. Gelecek salı gününün oldukça sıcak geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da Sıcaklıklar Artacak

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Erzurum ve Kars çevresinde sağanak yağmur beklenirken, Malatya'da hava açık ve 29 derece olacak. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise sıcaklıklar hafta sonu 35 derece civarında seyredecek, önümüzdeki salı günü ise 40 dereceyi aşacak.

1 Haziran Hava Durumu

1Haziran

2 Haziran Hava Durumu

1Haziran2Haziraan

3 Haziran Hava Durumu

1Haziran3 Haziran

Kaynak: HABER MERKEZİ