İstanbul Emniyeti'nden eğitim öğretim yılı için yeni güvenlik tedbirleri alındı İstanbul Emniyeti'nden eğitim öğretim yılı için yeni güvenlik tedbirleri alındı

Gazze’deki çatışmalar nedeniyle bölgede bulunan Türk vatandaşlarının tahliye işlemi, dün itibarıyla tekrar başladı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, yaptığı yazılı açıklamada, “Gazze’den vatandaşlarımızın tahliyesi, dün itibarıyla tekrar başladı. 142 vatandaşımız ve aile yakını dün gece Gazze’den Mısır’a geçiş yaptılar.” ifadesini kullandı.

Türkiye’ye Dönüş Planlandı

Açıklamada, söz konusu grubun, bugün Türkiye’ye gelmesinin öngörüldüğü belirtildi. Tahliye edilen vatandaşlarımızın sağlık durumlarının iyi olduğu ve gerekli tedbirlerin alındığı da vurgulandı.

Gazze’deki Durum

Gazze’de, 10 Mayıs’ta başlayan İsrail saldırıları sonucu, şu ana kadar 200’den fazla Filistinli hayatını kaybetti, binlerce kişi yaralandı. Türkiye, uluslararası toplumu, İsrail’in saldırılarına son vermesi için harekete geçmeye çağırdı. Türkiye ayrıca, Gazze’deki yaralılara ve ihtiyaç sahiplerine insani yardım gönderdi.

Kaynak: AA