Tüm zamanların en iyi rap sanatçısı olarak hafızalarda yer edinen Tupac Amaru Shakur, henüz 25 yaşındayken korkunç bir cinayete kurban gitti.

7 Eylül 1996'da Las Vegas'ta arkadaşı Suge Knight ile bir boks maçını izlemeye giden ünlü sanatçıya aracında kırmızı ışıkta beklerken  ateş açıldı ve Shakur göğsünden, leğen kemiğinden ve sağ elinden olmak üzere birçok yerinden ciddi yaralar aldı. Hastaneye kaldırılan Shakur, yapılan tüm müdahalelere rağmen 13 Eylül'de hayatını kaybetti.

27_yillik_sir_perdesi_aralaniyor_mu_tupac_shakur_cinayetinde_bomba_gelisme_1696146130_7995_w750_h421

Ünlü sanatçının ölümünden sonra yıllardır çözülemeyen cinayet, geride çok sayıda soru işareti bıraktı ve komplo teorilerinin üretilmesine neden oldu.

Cinayetle ilgili geçtiğimiz günlerde şaşırtan bir gelişme yaşandı.

Yürütülen soruşturma kapsamında eski bir sokak çetesi lideri olduğu belirtilen Duane Davis'in cinayet suçlamasıyla gözaltına alındığı duyuruldu. 

Savcılıktan yapılan açıklamada, Davis'in 1996'da 25 yaşındayken öldürülen ünlü sanatçının "ölüm emrini veren" kişi olduğu ifade edildi.

27_yillik_sir_perdesi_aralaniyor_mu_tupac_shakur_cinayetinde_bomba_gelisme_1696146098_1307_w750_h425

İddialara göre; Duane 'Keefe D' Davis'in yeğeni Orlando Anderson, Shakur ile bir kumarhanede kavga etti ve Davis, 7 Eylül 1996 gecesi bir otelde Shakur ile girdiği kavganın intikamını almak için cinayet emri verdi.

Cinayetle ilgili şüpheli olan diğer üç kişinin öldüğünü belirten savcılık, yaşayan tek şüphelinin Davis olduğunu açıkladı.

Kefaletle serbest bırakılma talebi reddedilen Davis'in ilerleyen günlerde mahkemeye çıkacağı aktarıldı.

Aşk çeşmesine atılan paralar nereye gidiyor? Aşk çeşmesine atılan paralar nereye gidiyor?

Las Vegas Metropolitan Polis Departmanı Şerifi Kevin McMahill gözaltı işleminden sonra gerçekleştirdiği basın toplantısında, "Tupac Shakur'un ailesi 27 yıldır adaleti bekliyordu" ifadelerini kullandı.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)