Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı

Hatay'ın Samandağ ilçesinde, Atatürk Mahallesi'nde yaşayan tapu sahipleri, mülklerinin Hazine'ye devredildiği şeklinde gelen beklenmedik mesajla şaşkına döndü. Bu mesaj üzerine endişe ve şaşkınlık içinde olan vatandaşlar, durumu anlamak için hızla Tapu Müdürlüğü'ne başvurdu.

Ancak ortaya çıkan bir detay dikkat çekiciydi: Tapu Müdürlüğü'nün gönderdiği mesaj, yeni rezerv yapı alanlarıyla ilgili yasal düzenlemelerin dört ay öncesine aitti. Bu durum, vatandaşların mülklerinin Hazine'ye devredildiği bilgisini, henüz rezerv yapı alanlarıyla ilgili yasal düzenlemenin olmadığı bir zamanda öğrenmelerine sebep oldu ve bu durum büyük şok yarattı.

Samandağ'da yaşayanlar, Kentsel Dönüşüm düzenlemelerini içeren kanunun hızla yürürlüğe girmesinden sonra, mahallelerinin rezerv yapı alanı ilan edileceği haberine tepki gösterdi. Evlerinin ve dükkanlarının bu durumdan etkileneceği endişesiyle karşı karşıya kalan vatandaşlar, yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için adımlar atılmasını talep ediyor.

CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu da konuyu TBMM gündemine taşıyarak, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'ye soru önergesi verdi. Mullaoğlu, vatandaşların bilgilendirilmeden mahallelerinin rezerv yapı alanı ilan edildiğini iddia ederek, ortaya çıkan mağduriyetin giderilmesini ve sorunun çözümünü talep etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ