Sektör temsilcileri, sıfır otomobillerde uygulanan ÖTV ve KDV indirimlerinin devam edeceği tarihi belirledi. 1 Ocak 2024'te sona erecek olan uygulama, 1 Temmuz 2024'e kadar devam edecek.

Habertürk'ün haberine göre: Bu durumun sıfır araç fiyatlarını olumlu yönde etkilediğini belirten Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Aydın Erkoç, sıfır araçlardaki değer kaybının ikinci el araçlara da yansıdığını ifade etti.

Türkiye'de en çok satan SUV modelleri belli oldu Türkiye'de en çok satan SUV modelleri belli oldu

İkinci el araç fiyatlarında yüzde 20-25 oranında bir düşüş yaşandığını söyleyen Erkoç, "Eğer kur yükselmeye devam ederse fiyatlar kesinlikle etkilenebilir. Bu yüzden gerçek ihtiyaç sahipleri araç almak isteyenler bir an evvel araçlarını alsın diyoruz. Ocak ayının 15’inden sonra fiyatların yine yükselebileceğini düşünüyoruz" şeklinde uyarılarda bulundu.

Öte yandan, Ticaret Bakanlığı'nın ikinci el araç satışlarına yönelik getirdiği "6 ay ve 6 bin kilometre" şartı ve ilan kısıtlamasının süresi de resmi gazetede yayımlanan düzenleme ile 6 ay daha uzatıldı.

Bu değişiklik, ikinci el araç ticaretinde yeni bir dönemi başlatırken, sektördeki temsilciler kurun yükselmesinin fiyatları etkileyebileceğine dikkat çekti.

Kaynak: HABER MERKEZİ