İngiltere Başbakan Yardımcısı Oliver Dowden, İngiltere halkına, olası bir dijital felakete karşı mum ve pilli radyo stoklamaları konusunda çağrı yaptı.

 Dowden'ın uyarısı geçtiğimiz yıl Aralık ayında dünyada paniğe neden olan 'Güneş Patlaması' iddialarını akıllara getirdi. O halde soru şu: Tüm dünyada elektrikler mi kesilecek?

Rus yayın kuruluşu Sputnik Türkçe’nin aktardığına göre, gelecekte yaşanabilecek herhangi bir felaket sonrası dijital cihazların kullanım dışı kalmasına karşı önlem alınması noktasında çağrı yapan İngiltere Başbakan Yardımcısı Oliver Dowden, vatandaşlara mum ve pille çalışan radyo stoklamalarını tavsiye etti.

Ünlü şef tavsiye etti: Ada çayını yemeklerde kullanın! Ada çaylı tarhana ve balkabağı çorbası! Ünlü şef tavsiye etti: Ada çayını yemeklerde kullanın! Ada çaylı tarhana ve balkabağı çorbası!

Almanya'da sınırdaki kontrolleri Türklere vize sürecini etkilemeyecek Almanya'da sınırdaki kontrolleri Türklere vize sürecini etkilemeyecek

'ANALOG' BİR ÇAĞA GERİ DÖNMEYE HAZIRLANMALIYIZ

Başbakan Yardımcısı Oliver Dowden, bir felaket sonucu internet ve güç sistemlerinin çökmesi durumunda insanları 'analog' bir çağa geri dönmeye hazırlanmaya çağırdı.

Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz yıl Aralık ayında güneşte bir patlama meydana geleceğini ve yaşanan patlama sonrası tüm elektrikli cihazların zarar göreceğini buna bağlı olarak da elektriklerin tüm dünyada kesileceğini iddia edilmişti. Fakat bu iddialar gerçekleşmedi.

Kuş gribi yüzünden Antarktika'da yüzlerce fok öldü! Penguenlere bulaşırsa ekolojik facia yaşanabilir! Foto Galeri: Kuş gribi yüzünden Antarktika'da yüzlerce fok öldü! Penguenlere bulaşırsa ekolojik facia yaşanabilir!

Sputnik Türkçe’nin bildirdiğine göre, Oliver Dowden'ın iddilarının ise doğrudan bu komplo teorisiyle alakası yok. Dowden, internete alternatifsiz bağımlılığın olası bir felaket sonucunda yapacağı tahribata dikkat çekiyor ve bilişim teknolojilerine alternatiflerin her daim hazırda tutulmasını öneriyor.

Özetle, şimdilik dünya geneli için elektrik ve internetin kesilmesiyle ilgili somut bir tehlike görünmüyor.

Everest’te dağcı ölümleri 2023 yılında rekor kırdı! Everest’te dağcı ölümleri 2023 yılında rekor kırdı!

Kaynak: HABER MERKEZİ