Gazze'deki İsrail hava saldırılarının devam ettiği bir dönemde, Birleşmiş Milletler (BM) 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki konut birimlerinin yüzde 30'unun yıkıldığını veya insanların yaşaması için uygun olmadığını açıkladı.

BM Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, günlük basın toplantısında Gazze'deki olaylar hakkında bilgi verdi. BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından sağlanan verilere göre, süren hava saldırıları nedeniyle kurtarma ekiplerinin görevlerini yerine getiremediğine dikkat çeken Haq, hastanelerin de yoğun bir şekilde dolduğunu söyledi.

Ayrıca, yaklaşık 9 bin kanser hastasının tedavi alamadığını belirterek, "7 Ekim'den bu yana Gazze'deki konut birimlerinin yüzde 30'u ya yıkıldı ya da insanların yaşaması için uygun değil hale geldi" şeklinde bilgi verdi.

Ayrıca, Haq, BM Kadın Birimi'nin verilerine göre Gazze'de 490 bin kadın ve kız çocuğunun yerinden edildiğini ve yaklaşık 900 kadının eşlerini kaybederek dul kaldığını da açıkladı.

Dünyanın en güçlü hava kuvvetleri açıklandı! Türkiye o ülkeleri geride bıraktı: İşte dünyanın en güçlü hava kuvvetleri! Dünyanın en güçlü hava kuvvetleri açıklandı! Türkiye o ülkeleri geride bıraktı: İşte dünyanın en güçlü hava kuvvetleri!

Gazze Şeridi'nde yerinden edilenlerin sığındığı Rum Ortodoks Kilisesi'ne yönelik saldırı hakkında konuşurken Haq, "Biz sivillere yönelik her türlü saldırıyı kınıyoruz. BM'ye göre tüm kutsal alanlar hedef dışıdır" dedi.

Diğer bir gelişme olarak, OCHA'dan yapılan yazılı açıklamada, son 24 saat içinde Batı Şeria'da İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerinin saldırılarında 14 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ