Bitkiler saç derisini temizleyerek, saç köklerini canlandırarak ve saç dökülmesini önleyerek saç uzamasını destekler.

İşte, saç uzatan bitkisel çözümlerden bazıları: 

2023 yılının siyaset ve iş dünyasındaki en güçlü 12 ailesi 2023 yılının siyaset ve iş dünyasındaki en güçlü 12 ailesi

Aloe-cilt3_1000x  

Aloe vera 

Aloe vera, saç dökülmesine bitkisel çözüm deyince akla ilk gelen bitkilerden biridir. Aloe vera, saç derisi sağlığına karşı oldukça faydalıdır. Yıpranmaya bağlı saç dökülmelerini önemli ölçüde azaltan aloe vera, saç derisini besler ve saçın dayanıklılığını arttırır. Aloe vera jeli veya suyunu doğrudan saç derisine uygulayabilir veya şampuanınıza ekleyebilirsiniz. 

Zeytinyağı 

Zeytinyağı 

Zeytinyağı, saçların ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri içerir. Saç uzatan zeytinyağı maskesi ile saçlar hem parlak hem de daha sağlıklı olarak uzar. Haftada üç gün saçlarınıza zeytinyağı maskesi uygulayabilirsiniz. Zeytinyağını ısıtın ve saç diplerine masaj yaparak sürün. Saçlarınızı streç filmle sarın ve bir saat bekletin. Daha sonra ılık suyla durulayın. 

Papatya 

Papatya, saçların uzamasını hızlandıran bitkilerin başında gelir. Saç sağlığına önemli katkılarda bulunan papatya, saç derisini enfeksiyonlara karşı koruyarak saçın sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlar. Papatya çayını duştan sonra saçınıza dökerek saç derinizin arınmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda saçlarınızın parlaklık ve ışıltı kazandığını görebilirsiniz. 

Biberiye 

Biberiye, saç bakımında en çok tercih edilen bitkilerin başında gelmektedir. Birçok saç bakım ürününün içeriğinde yer alan biberiye, saçları güçlendirerek sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı oluyor. Saç köklerini canlandıran biberiyeyi yemeklerinize katarak da bu özelliklerinden faydalanabilirsiniz. Biberiyeyi yemeklerde kullanmanın yanı sıra çeşitli yöntemlerle saç bakım kürleri hazırlayabilirsiniz. Bir miktar biberiye yaprağını suda kaynatın ve daha sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yaprakları süzün ve elde ettiğiniz suyla saçınızı yıkayın. 

Kaynak: (HABER MERKEZİ)