Türkiye otomotiv pazarında yaşanan sıfır ve ikinci el araç fiyatlarındaki düşüş, kasım sonu itibarıyla kasko poliçe fiyatlarında yüzde 7'lik bir düşüşe neden oldu. Araç fiyatlarındaki gerileme, sigorta şirketlerini politika fiyatlarını revize etmeye yönlendirdi.

Bu düşüş, araç sahipleri için maliyet avantajları sunarken, sigorta şirketlerine de tazminat maliyetlerinde azalma sağladı. Türkiye Sigorta Birliği'nin (TSB) verilerine göre, döviz kurlarındaki istikrarlı seyir, sigorta şirketlerinin maliyetlerini etkileyen döviz dalgalanmalarının olmamasına ve bu nedenle primlerin daha istikrarlı bir şekilde belirlenmesine olanak tanıdı.

Primlerdeki düşüş, tüketicilere daha uygun sigorta poliçelerine erişim sağlarken, sektördeki güveni artırdı. Ancak düşüşün sürdürülebilir olup olmadığını değerlendirmek için sektördeki diğer faktörlerin, özellikle trafik kazalarının sıklığı ve şiddeti gibi risk unsurlarının göz önüne alınması gerekiyor.

Bakan Bayraktar Osmaniye'de STK temsilcileri ve iş insanlarıyla bir araya geldi Bakan Bayraktar Osmaniye'de STK temsilcileri ve iş insanlarıyla bir araya geldi

TSB verilerine göre, kasko sigortalılık oranı en yüksek il İstanbul olurken, onu Ankara ve Kocaeli izliyor. Araç sahipleri, düşen sigorta primleriyle birlikte daha cazip poliçe seçeneklerinden faydalanabiliyor. 

Kaynak: AA