Gözaltında olmayan tek ağabey Baran Güran, suçlanan akrabalarını savunarak açıklamalarda bulundu. Güran, kardeşini bulmak için tüm ailenin ellerinden geleni yaptığını belirtti ve “Bu kızı biz öldürseydik kim bilecekti?” diye sordu.

AĞABEY BARAN GÜRAN’IN AÇIKLAMALARI

21 yaşındaki Baran Güran, yaşanan olaylarla ilgili konuştu ve amcası Salim Güran’ın suçlanmasına tepki gösterdi. Güran, amcasının kendi babası gibi olduğunu ve Narin’i bulmak için gece gündüz arama çalışmalarına katıldığını söyledi. Amcasının masumiyetine inandığını belirten Güran, ailesine yapılan suçlamaları kabul etmedi:

“Biz Molla Gürani’nin torunlarıyız. Bu aile eskiden beri ağadır. Herkes bizi ağa olarak biliyor. Köklü olduğumuz için eleştiriliyoruz. Köklü bir aile olmanın nesi kötü. Bize ‘Mala Bag/ağa’ deniliyor. Biz cani bir aile olsaydık, burada güçsüz o kadar aile var, onların arazilerine de konardık. Zengin olduğumuz iddia ediliyor öyle zengin bir aile falan da değiliz. Arazilerimiz var tarımla uğraşıyoruz o kadar. Babamın arabası FIAT, muhtar olan amcamın arabası yok, DNA içinde bulunduğu söylenen araba ailenin araziye gittiği araç, ailede herkes kullanıyor.”

Baran Guran Narin Guran Cinayet

İstanbul Kirazlıtepe'deki kentsel dönüşüme dair Bakan Kurum açıklama yaptı İstanbul Kirazlıtepe'deki kentsel dönüşüme dair Bakan Kurum açıklama yaptı

ANNE VE AİLE HAKKINDA İDDİALAR

Baran Güran, annesi hakkında çıkan iddiaları da yalanladı ve annesine iftira atıldığını söyledi. Ailenin diğer üyelerinin de suçsuz olduğunu savunan Güran, kardeşi Enes'in de Narin’e en düşkün kişi olduğunu vurguladı. Enes’e yönelik uyuşturucu kullanma iddialarına ise test yapılması gerektiğini belirtti.

AİLE İÇİNDEKİ TARTIŞMALAR

Baran Güran, suçlamalar karşısında aile içinde herhangi bir kavganın yaşanmadığını ve ailenin toprak kavgası gibi sorunlar yaşamadığını belirtti. Ayrıca, 2019’da hastanede hayatını kaybeden diğer kardeşi Tülin Güran’ın ölümünü hatırlatarak, onun da hastalığı nedeniyle vefat ettiğini söyledi:

“Toprak kavgamız falan da yok. Bir kere olsun bile babam ve amcamlar arasında toprak kavgası yaşanmış değil. Ekilen buğday paralarını Salim amcam toplardı ve 6 kardeşe bölüşürdü. Bu yıl da her kardeşe 206 bin TL düştü, belki de 200 bin TL çekildiği söylenen para bu. Çünkü bu parayı çekip kardeşlere verdi.”

Güran, ailenin HÜDAPAR’la ilgisinin bulunmadığını ve köklü bir aile oldukları için eleştirildiklerini ifade etti.

İTİRAFÇI NEVZAT BAHTİYAR’DAN ŞÜPHELENİYOR

Milliyet'ten Çiğdem Yılmaz'ın konuyla ilgili haberine göre, Baran Güran, itirafçı Nevzat Bahtiyar'dan şüpheleniyor:

“İfadem alınırken bana sadece, ‘Kimden şüpheleniyorsan’ dediler. Ben kimseden şüphelenmediğimi söyledim. Ancak Nevzat Bahtiyar’ın ifadelerinden sonra kendi kendime bu Nevzat’ın yaptığını düşündüm. İnsanoğlu ya Narin’e bir şey yapmıştır ya da çarpmıştır ve korkudan böyle bir şey yapmıştır.”

Kaynak: HABER MERKEZİ