Meteoroloji'nin son hava durumu tahminine göre, Erzurum ve Kars illerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı beklenirken, Adana, Mersin, Kayseri, Sinop, Amasya, Samsun, Tokat, Trabzon ve Malatya'da sağanak yağışlar öngörülüyor. Ayrıca, kuzey ve iç kesimlerde hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı belirtildi. Akdeniz'in Toroslar mevkii, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Sinop çevresinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmekte. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmurlu hava tahmin edilmekte.

Öte yandan, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunuyor.

Hava sıcaklığı 

Hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar

Batı ve iç kesimlerde kuzey ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, doğu kesimlerde ise güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette rüzgarlar esmesi bekleniyor. Doğu Anadolu'nun doğusunda ise yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) rüzgarlar görülebilir.

Çığ ve kar erimesi uyarısı!

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusundaki yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunduğundan dolayı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önerildi.

Kuvvetli rüzgar uyarısı!

Doğu Anadolu'nun doğusunda rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği tahmin edildiğinden dolayı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önemlidir.

Bölge bölge hava tahmini

Marmara Bölgesi

Hava durumu tahminlerine göre, Edirne'de parçalı ve az bulutlu bir hava beklenirken sıcaklık en yüksek 24°C olacak. İstanbul'da da parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülüyor ve sıcaklık en yüksek 19°C olacak. Kırklareli ve Kocaeli'de de benzer bir hava durumu bekleniyor, parçalı ve az bulutlu bir gün geçirecekler ve sıcaklıklar sırasıyla 21°C ve 21°C olacak.

Ege

Hava durumu tahminlerine göre, Afyonkarahisar'da parçalı ve az bulutlu bir hava beklenirken sıcaklık en yüksek 19°C olacak. Denizli'de de parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülüyor ve sıcaklık en yüksek 24°C olacak. İzmir ve Manisa'da da benzer bir hava durumu bekleniyor, parçalı ve az bulutlu bir gün geçirecekler ve sıcaklıklar sırasıyla 25°C ve 26°C olacak.

Akdeniz

Adana'da parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Öğle saatlerinde kuzey ve yüksek kesimlerde kısa süreli yerel sağanak yağışlar olabilir. Sıcaklık en yüksek 26°C olacak. Antalya'da ise parçalı bulutlu bir hava öngörülüyor ve sıcaklık 23°C olacak. Hatay'da da parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor, sıcaklık 23°C olacak. Mersin'de ise parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava öngörülüyor. İç ve yüksek kesimlerde öğleden sonra kısa süreli yerel sağanak yağışlar görülebilir. Sıcaklık en yüksek 22°C olacak.

İç Anadolu

Ankara'da parçalı bulutlu bir hava bekleniyor ve sıcaklık 19°C olacak. Eskişehir'de de parçalı bulutlu bir hava öngörülüyor ve sıcaklık 19°C olacak. Kayseri'de parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Sıcaklık en yüksek 20°C olacak. Konya'da da parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava öngörülüyor ve sıcaklık 20°C olacak.

Batı Karadeniz

Bolu'da parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor ve sıcaklık 18°C olacak. Düzce'de ise parçalı bulutlu bir hava öngörülüyor ve sıcaklık 22°C olacak. Sinop'ta parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor ve sabah saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Sıcaklık en yüksek 17°C olacak. Zonguldak'ta da parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor ve sıcaklık 18°C olacak.

Orta ve Doğu Karadeniz

Amasya'da parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava öngörülüyor ve sabah saatlerinde yerel sağanak yağışlar görülebilir. Sıcaklık en yüksek 20°C olacak. Samsun'da da parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor ve sabah saatlerinde yerel sağanak yağışlar görülebilir.

Sıcaklık en yüksek 15°C olacak. Tokat'ta parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor ve sabah saatlerinde yerel sağanak yağışlar görülebilir. Sıcaklık en yüksek 19°C olacak. Trabzon'da ise parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor ve aralıklı sağanak yağışlar görülebilir. Sıcaklık en yüksek 15°C olacak.

Doğu Anadolu

Erzurum'da parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Akşam saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmurun etkili olması ve yüksek kesimlerde yer yer kar yağışının görülmesi tahmin ediliyor. Sıcaklık en yüksek 17°C olacak.

Kars'ta parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Aralıklı yağmur ve sağanak yağışların akşam saatlerinden sonra etkili olması ve yüksek kesimlerde yer yer kar yağışının görülmesi tahmin ediliyor. Sıcaklık en yüksek 17°C olacak.

Malatya'da parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması tahmin ediliyor. Sıcaklık en yüksek 25°C olacak.

Van'da ise parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Herhangi bir yağış beklenmiyor ve sıcaklık en yüksek 16°C olacak.

Güneydoğu Anadolu

Diyarbakır'da parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Sıcaklık en yüksek 25°C olacak.

Gaziantep'te parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Sıcaklık en yüksek 23°C olacak.

Siirt'te parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Sıcaklık en yüksek 25°C olacak.

Şanlıurfa'da parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Sıcaklık en yüksek 26°C olacak.

Kaynak: DHA