Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 4 Nisan hava durumu raporunu paylaştı. Rapora göre; Adana, Sivas, Çankırı, Bolu, Sinop ve Trabzon'da sağanak yağış bekleniyor. Kars, Ardahan ve Erzurum'da ise karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor. Ayrıca, kuzey ve iç kesimlerde hava sıcaklıklarının 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Yağmur Haber-6

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzeydoğusu ile zamanla kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

Akşam ve gece saatlerinde ise Doğu Karadeniz, Bolu'nun doğusu, Karabük'ün güneyi, Kastamonu, Sinop, Çankırı, Çorum, Sivas, Samsun'un batı ilçeleri, Kars, Ardahan ve Erzurum'un kuzey çevreleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin yağışlı geçeceği öngörülüyor.

Yağmur Haber-4

Yağışların yerel olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenirken, gece saatlerinde Kars, Ardahan ve Erzurum'un kuzey çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunuyor.

Yağmur-53

Hava sıcaklığı

Kuzey ve iç kesimlerde hava sıcaklıklarının 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar

Rüzgarın genellikle güney ve doğu, kuzey kesimlerde ise kuzeyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Kar erimesi ve çığ tehlikesi!

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yağmur 9

Bölge bölge hava tahmini

Marmara

Bölgede bulutlu hava bekleniyor..

Edirne: Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 24°C. İstanbul: Az bulutlu, en yüksek sıcaklık 21°C. Kırklareli: Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 22°C. Kocaeli: Az bulutlu, en yüksek sıcaklık 23°C.

Yağmur-51

Ege

Afyonkarahisar: Az bulutlu, en yüksek sıcaklık 23°C. Denizli: Az bulutlu, en yüksek sıcaklık 27°C. İzmir: Az bulutlu, en yüksek sıcaklık 24°C. Manisa: Az bulutlu, en yüksek sıcaklık 26°C.

Antalya Okul Yağmur

Akdeniz

Adana: Az bulutlu ve açık, zamanla doğusunun iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinde Toroslar mevkii yerel olmak üzere sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 27°C. Antalya: Az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklık 23°C. Hatay: Az bulutlu, en yüksek sıcaklık 26°C. Mersin: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu, akşam saatlerinde Toroslar mevkii yerel olmak üzere sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 23°C.

Yağmur Haber-2

İç Anadolu

Ankara: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve doğusunun parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Sivas ve Çankırı çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. En yüksek sıcaklık 23°C.

Eskişehir: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra parçalı bulutlu, en yüksek sıcaklık 25°C.

Kayseri: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra parçalı bulutlu, en yüksek sıcaklık 25°C.

Konya: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra parçalı bulutlu, en yüksek sıcaklık 26°C.

Yağmur-45

Batı Karadeniz

Bolu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Kastamonu, Sinop, Bolu'nun doğusu ve Karabük'ün güneyinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. En yüksek sıcaklık 23°C.

Düzce: Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 24°C.

Sinop: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 19°C.

Zonguldak: Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 21°C.

Yağmur-49

Orta ve Doğu Karadeniz

Amasya: Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden sonra çok bulutlu, en yüksek sıcaklık 25°C.

Samsun: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde batı ilçeleri yerel olmak üzere sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 16°C.

Tokat: Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden sonra çok bulutlu, en yüksek sıcaklık 26°C.

Trabzon: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde yerel olmak üzere sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 16°C.

Yağmur-43

Doğu Anadolu

Erzurum: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde kuzey çevreleri yer yer karla karışık yağmurlu, en yüksek sıcaklık 17°C.

Kars: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yer yer kar yağışlı, en yüksek sıcaklık 15°C.

Malatya: Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 25°C.

Van: Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 16°C.

Yağmur Haber-1

Güneydoğu Anadolu

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklık 25°C.

Gaziantep: Az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklık 27°C.

Siirt: Az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklık 26°C.

Şanlıurfa: Az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklık 29°C

Kaynak: DHA