Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 30 Kasım hava durumu raporuna göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu hava devam edecek.

İstanbul'da Filistinliler için dualar yapıldı İstanbul'da Filistinliler için dualar yapıldı

Marmara (Edirne dışında), Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale ve Yozgat çevreleri ile Sivas'ın kuzey ve batısında yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor.

yağmur sel

Bu bölgelerde yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Marmara'nın güney ve doğusu, Kıyı Ege, Manisa, Kütahya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük ve Bartın çevrelerinde yağışın kuvvetli olabileceği uyarısı yapılıyor.

yağmur istanbul

Hava sıcaklıklarında iç kesimlerde 2 ila 6 derece artış olması beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Rüzgar, güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek. Ancak Marmara'nın doğusu, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Batı ve Orta Karadeniz'de güneyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 km/saat) eseceği öngörülüyor.

yağmur şemsiye

Uyarılara göre, Marmara'nın güney ve doğusu, Kıyı Ege, Manisa, Kütahya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük ve Bartın çevrelerinde kuvvetli yağışların yanı sıra Kıyı Ege'de yer yer çok kuvvetli yağışlar görülebilir. Bu durumda ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Rüzgarın ise Marmara'nın doğusu, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden, bu bölgelerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması önem taşıyor.

yağmur trafik

İl bazında hava durumu tahminleri 

Marmara Bölgesi

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde il genelinde, gece doğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Kocaeli: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege Bölgesi

İzmir: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların il genelinde bu akşam ve gece saatlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Muğla: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların il genelinde bu akşam ve gece saatlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi

Antalya: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu Bölgesi

Ankara: Parçalı çok bulutlu, aralıklarla sağanak yağışlı

Kaynak: DHA