Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, yarın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli yağmur ile sağanak yağışlar bekleniyor.

harita-36

Ayrıca, bu bölgelerde sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve yüksek kesimlerde don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

"Sarı" Alarm Verilen İller: Adıyaman, Aydın, Çanakkale, Elazığ, Hakkari, Kars, Muğla, Van, Şırnak, Ağrı, Balıkesir, Bitlis, Erzurum, İzmir, Mardin

"Turuncu" Alarm Verilen İller: Bingöl, Siirt, Diyarbakır, Muş, Batman

Masterchef eleme adayları potada yerini aldı! Masterchef'te dokunulmazlığı kim aldı, potaya giren kim oldu? Masterchef eleme adayları potada yerini aldı! Masterchef'te dokunulmazlığı kim aldı, potaya giren kim oldu?

sel-26

İşte bazı illere dair hava durumu tahminleri:

Sağanak Beklenen İller:

  1. Adıyaman
  2. Malatya
  3. Elazığ
  4. Tunceli
  5. Kahramanmaraş (Doğu kesimi - Elbistan, Nurhak, Çağlayancerit, Pazarcık)

Bu illerdeki sağanak yağışların, akşam saatlerinden sabah saatlerine kadar kuvvetli olması öngörülüyor. Ayrıca, Malatya'nın dağlık ve yüksek kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, Tunceli'nin yüksek ve dağlık kesimlerinde ise kuvvetli, yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Gök Gürültülü Sağanak Beklenen İller:

  1. İzmir
  2. Aydın
  3. Muğla
  4. Çanakkale (Ege kıyıları ve Edremit Körfezi)

Bu illerde ise yarın sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor.

Kaynak: AA