İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Birleşmiş Milletler (BM) Filistin İnsani İşler Koordinatörü Lynn Hastings'in vizesini iptal ettiklerini açıkladı. Cohen, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, BM'nin önyargılı tutumlarına karşı sessiz kalmayacaklarını belirtti.

Cohen, Hastings'i Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve Hamas yerine İsrail'i kınamakla suçlayarak, "BM İnsani İşler Koordinatörü Lynn Hastings'in İsrail'deki ikamet vizesini iptal etmeye karar verdim." dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı, Hamas'ı kınamak yerine İsrail'i kınamış birinin BM'de görev yapamayacağını vurguladı.

İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu

Hamas'tan karara tepki!

Hamas ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, uluslararası topluma ve BM'ye İsrail'in şantaj politikasına karşı durma çağrısında bulunarak, İsrail'in uluslararası kuruluşlara saygı göstermediğini ifade etti.

Açıklamada, Hastings'in vizesinin iptal edilmesinin, Filistin halkına yönelik soykırımı örtbas etmeye çalışan siyonistlerin kibir ve üstünlük anlayışını sürdürmesi olarak değerlendirildi.

Daha önce Hastings, İsrail'in Gazze Şeridi'nde yoğun saldırıları nedeniyle bölgede hiçbir yerin güvenli olmadığına dikkat çekmiş ve saldırıların on binlerce kişiyi zor durumda bıraktığını belirtmişti.

Kaynak: AA