Otomobilin yakıt sisteminde tespit edilen sorun nedeniyle, 17 Temmuz 2022 ile 15 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında üretilen 269 örnek etkilendi. McLaren, bu dönemde kullanılan yakıt borularının malzeme kalitesindeki bir sorun nedeniyle potansiyel sızıntı ve yangın riski taşıdığını belirtti.

mclaren yan

Bu süre zarfında parça tedarik eden bir üreticinin malzeme kalitesindeki eksiklik nedeniyle ortaya çıkan sorun, yakıt sisteminde sızıntılara ve yangın riskine yol açabilen boruların değiştirilmesini gerektiriyor.

McLaren, incelemeler sonucunda bu dönemde kullanılan boruların malzeme kalitesinde ciddi bir sorun tespit etti. Boruların, belirli bir süre kalıpta bekletildikten sonra kısa bir süre içinde sağlamlığını kaybettiği ve gereğinden kalın olduğu belirlendi.

Türkiye'de en çok satan SUV modelleri belli oldu Türkiye'de en çok satan SUV modelleri belli oldu

Bu güvenlik uyarısı, herhangi bir araçta ciddi bir durum yaşanmadığını, ancak birkaç aracın yakıt borularının yerinden çıktığını göz önüne alarak yapıldı. McLaren, sorunlu olan araçların programlı bir şekilde bayilere bırakılması ve düşük basınçlı yakıt borularının değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Ancak bu programın takvimi hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Artura sahiplerinden, bayileriyle iletişime geçmeleri ve gerekli kontrollerin yapılması için randevu almaları isteniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ