Maymun Çiçeği'nin Covıd-19 kadar geniş bir kitleye ulaşmayacağı tahmin edilmekte Maymun Çiçeği'nin Covıd-19 kadar geniş bir kitleye ulaşmayacağı tahmin edilmekte

Uzmanlara göre, lor peyniri sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda kansere karşı koruyucu etkisinden kemikleri güçlendirmeye, mide rahatsızlıklarını gidermeye kadar faydasıyla dikkat çekiyor.

Bağışıklık sistemini güçlendirmesine özellikle değinen uzmanlar lor peynirinin sofralardan eksik edilmemesi öneriyor. 

Bağışıklık Sistemini Güçlendiriyor

Lor peyniri, özellikle bağışıklık sistemini destekleyen serum protein içeriyor. Bu sayede vücut, hastalıklara karşı daha etkili bir savunma mekanizması geliştiriyor.

Kemik Sağlığına Katkı Sağlıyor

Lor peyniri, kalsiyum, mineral ve vitamin bakımından zengin bir kaynaktır. Bu özellikleri sayesinde kemik sağlığını destekler ve kemiklerin güçlenmesine katkıda sağlar.

Mide Rahatsızlıklarını Giderme

Yapılan bazı araştırmalara göre, lor peynirinin mide rahatsızlıklarını hafifletmeye yardımcı olabilecek özelliklere sahip olduğu da tespit edildi.

Protein İhtiyacını Karşılama

Lor peyniri, özellikle içerdiği yüksek biyolojik değerli serum protein sayesinde vücut protein ihtiyacını karşılamada etkili oluyor. Bu özelliği de sporcular için onu vazgeçilmez bir öğün yapıyor.

Kansere Karşı Koruyuculuk

Bazı çalışmalar, lor peynirinin kansere karşı koruyucu etkileri olabileceğini ortaya koydu. Antioksidan özellikleri sayesinde hücresel hasarı azalttığı gözlemlendi.

Besleyici ve Doyurucu

Lor peyniri, kalsiyum, protein ve diğer besin öğeleri bakımından zengin olduğundan besleyici bir gıda olarak değerlendiriliyor. Ayrıca doyurucu bir öğün alternatifi olarak öne çıkıyor.

Diyet Yapanlar İçin İdeal

Düşük tuzlu lor peyniri, diyet yapanlar için uygun bir seçenektir. Az tuzlu kahvaltılık lor peyniri ile diyetleri keyifli hale dönüyor.

Tüm bu saymakla bitmeyecek özellikleri sonrası uzmanlar lor peyniri için şu uyarıları da yapmaktan geri durmuyor. Aşırı tüketildiğinde her besin gibi lor peyniri de sağlık sorunlarına neden olur. Özellikle protein fazlasının bazı hastalıklara zarar verebileceği unutulmamalı. Bu nedenle, dengeli ve çeşitli bir beslenme programına dikkat edilmeli.

Editör: Mehmet Köşker