Bayram tatili süresince, Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından yönetilen otoyol ve köprülerde ücret alınmayacak. Bu kapsamda, 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden geçişler, bu gece saat 00.00'dan itibaren başlayarak 15 Nisan Pazartesi günü saat 07.00'ye kadar ücretsiz olacak.

Yap-İşlet-Devret projeleri ücretsiz geçiş uygulamasından hariç tutuldu. Ancak, şehir içi toplu taşıma hizmetleri bayramda ve 23 Nisan'da ücretsiz olacak. Vatandaşlar, Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı gibi seferlerden 10 Nisan Çarşamba günü saat 00.00'dan 12 Nisan Cuma günü sonuna kadar (Ramazan Bayramı süresince) ücretsiz yararlanabilecekler. Ayrıca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla da şehir içi hatlar ve toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak.

Cumhurbaşkanı Kararı'nda, Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın yeni başlayan seferlerine ilişkin olarak, Arnavutköy ve Taşoluk istasyonlarından biniş yapan yolcuların 19-31 Mart döneminde ücretsiz kullanmalarına ilişkin hüküm de yer aldı.

Kaynak: AA