Premier Lig’in 7. haftasında Tottenham, Liverpool’u 2-1 yendi. Ancak maçta tartışmalı bir VAR kararı vardı. Liverpool’un Luis Diaz’ın attığı gol, yan hakemin ofsayt bayrağı nedeniyle iptal edildi. VAR incelemesinin ardından ofsayt kararı doğru bulundu ve oyun devam etti.

Maçın ardından İngiltere Futbol Federasyonu, Diaz’ın pozisyonunun yanlış değerlendirildiğini ve hakemlerin özür dilediğini duyurdu. Liverpool da VAR kayıtlarının açıklanmasını istedi.

Göztepe’de Kubilay Kanatsızkuş üzüntüsü Göztepe’de Kubilay Kanatsızkuş üzüntüsü

VAR kayıtları yayınlandığında ise skandal ortaya çıktı. VAR hakemi, ofsayt kararını doğruladı ancak VAR operatörü, Diaz’ın ofsaytta olmadığını söyledi. VAR hakemi, hatasını fark edip orta hakeme durdurma talimatı vermek istedi ancak kurallara göre bunu yapamadı.

LIVERPOOL'UN TEPKİSİ NE OLDU?

Liverpool Teknik Direktörü Jurgen Klopp, bu hatanın kabul edilemez olduğunu ve maçın tekrarlanması gerektiğini belirtti. Klopp, “Bu maçla tek sonuç bir tekrar olmalı ama muhtemelen olmayacak. Buna karşı argüman olarak şunu sunacaklar, o kapı bir kez açılırsa herkes bunu isteyecek. Ama hatırladığım kadarıyla daha önce böyle bir şey olmadı. Bu yüzden tekrarlanmalı.” dedi.

Klopp’un bu talebine Premier Lig yönetimi henüz bir yanıt vermedi. Tottenham Teknik Direktörü Nuno Espirito Santo ise konuyla ilgili olarak “VAR sistemi hataları önlemek için var ama bazen hata yapabiliyor. Bu durumda yapabileceğimiz bir şey yok.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)