İstanbul'da gerçekleştirilen "Kafes-16" Operasyonu ile İngiltere'nin Kuzey Doğu bölgesinde uyuşturucu madde ticareti yapan "Silahlı Organize Suç Örgütü" elebaşı olan Shaun Monaghan'ın yakalandığı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından duyuruldu.

Bakan Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Shaun Monaghan'ın İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakalandığını belirtti.

İçişleri Bakanı, Shaun Monaghan'ın örgütün lideri olarak uyuşturucu madde ticareti, silahlı yaralama, yasa dışı silah/mühimmat bulundurma gibi suçlardan arandığını ifade etti.

Operasyonun İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele, İstihbarat ve Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirildiği ve Shaun Monaghan'ın İstanbul'un Fatih ilçesinde tespit edildi.

İstanbul Emniyeti'nden eğitim öğretim yılı için yeni güvenlik tedbirleri alındı İstanbul Emniyeti'nden eğitim öğretim yılı için yeni güvenlik tedbirleri alındı

Shaun Monaghan'ın örgütün İngiltere'de yüksek miktarlarda uyuşturucu madde dağıttığı, yasadışı silah ticareti, silahlı yaralama, silahlı tehdit ve silahlı soygun suçlarına karıştığı bilgisi de paylaşıldı.

Bakan Soylu, operasyonu gerçekleştiren polis ekiplerini tebrik ederken, Türkiye'nin uluslararası ve ulusal organize suç örgütleriyle mücadelesinin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: İHA