Araştırma şirketi eski Başkanı Kemal Özkiraz, son açıklamalarıyla çarpıcı bir iddiada bulundu. Özkiraz, siyasi partilerin anket şirketlerine kayıt dışı ödemeler yaparak istedikleri sonuçları almak amacıyla manipülatif anketler yaptırdığını iddia etti.

Özkiraz'ın iddiaları arasında, kendisine İYİ Parti'den benzer bir teklif geldiği de var. Ünlü anketçi, İYİ Parti'den Ümit Dikbayır aracılığıyla yapılan teklifi reddettiğini ve bu teklifi WhatsApp üzerinden geri çevirmeyi tercih ettiğini dile getirdi. Özkiraz, teklifin ardında Meral Akşener'in selamıyla, yüksek miktarda aylık ödeme karşılığında İYİ Parti'nin anketlerde öne çıkartılmasını ve ana muhalefet gibi gösterilmesini istediklerini belirtti. Bununla birlikte, Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası bir zafer oranında görünmemesini istedikleri başka bir talep olduğunu ifade etti.

Özkiraz, CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu konuyla ilgili bilgilendirdiğini ancak Kılıçdaroğlu'nun konunun açıklanmasına izin vermediğini ileri sürdü.

“Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” diyen teğmenler Erdoğan’ın gündeminde “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” diyen teğmenler Erdoğan’ın gündeminde

Ayrıca, Özkiraz'ın durumu o dönem İYİ Parti üyesi olan Aytun Çıray'a aktardığı ve bu sebeple partiyle arasının açılmaya başladığı da belirtiliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ