Tuhaf ama Romalılar idrardan bile vergi aldılar! Tuhaf ama Romalılar idrardan bile vergi aldılar!

İstanbul polisi, sahte saç boyası üreterek kadınların saçlarının yanmasına ve dökülmesine yol açan bir şebekeyi çökertti. Operasyonda 150 milyon liralık 645 bin adet sahte ürün ele geçirildi. Şebeke lideri olduğu iddia edilen bir kişi tutuklandı.

İki Adrese Eş Zamanlı Baskın

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir ihbar üzerine harekete geçti. İhbara göre, piyasaya sahte saç bakım malzemesi sürülecekti. Ekipler, şüphelilerin Esenyurt ve Bağcılar’da iki ayrı adreste bulunduğunu belirledi. Dün akşam saatlerinde iki adrese eş zamanlı baskın yapan ekipler, bir şüpheliyi gözaltına aldı.

150 Milyon Liralık Sahte Ürün Ele Geçirildi

Baskında, dünyaca ünlü markaların taklitlerinin yapıldığı görülen 645 bin tüp sahte kadın saç boyası bulundu. Sahte ürünlerin piyasa değerinin yaklaşık 150 milyon lira olduğu belirtildi. Ayrıca, sahte ürünleri üretmek için kullanılan ve 32 parçadan oluşan 3 ayrı üniteli üretim bandına da el konuldu. Ele geçirilen sahte ürünlerin dün sabah ve bu sabah saatlerinde teslim edileceği öğrenildi.

Şebeke Lideri Daha Önce de Suçlanmış

Gözaltına alınan şüphelinin şebeke lideri olduğu iddia edildi. Şüphelinin daha önce de aynı suçlardan suç kaydının bulunduğu ve yakalanmamak için şirketlerini akraba ve yakınları üzerine kaydettirdiği ortaya çıktı. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kaynak: (İHA)