Makyaj dünyası, Instagram ve TikTok'taki trendlerin ana etkisi altında, klasik tarzlardan uzaklaşıp günümüzdeki en popüler makyaj akımlarını belirliyor. Saç ve makyaj alışkanlıklarında son yıllarda görülen belirgin değişiklikler, ünlü isimlerin ve dünya podyumlarının ilham kaynağı olmasını sağlıyor.

2024 makyaj trendleri, nostaljik dokunuşlarla başlıyor. "Latte" akımının etkisiyle kahve ve toprak tonları göz makyajında önemli bir yer işgal ediyor. Ancak, renkli farlar öne çıkarak özellikle mavi ve yeşil tonlarıyla 90'ların enerjisini yansıtıyor.

Buzdan ilham alınarak yapılan gümüş ışıltılı göz makyajları, sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Gelecek yıl açık pembeler, lavanta ve pastel maviler göz makyajında sıkça görülecek renkler arasında.

Doğallık ve sadelik uzun süredir ön plandaydı, ancak 2024'te koyu göz makyajlarına dönüş var. Eyeliner veya kalemle belirginleştirilen gözler, koyu renk farlarla dumanlı bir etki yaratmak için tercih edilecek.

Selena Gomez

Doğal güzellik her zaman popülerliğini koruyacak gibi görünüyor. Hafif ve doğal makyaj stilleri, gelecek yıl da tercih edilenler arasında olacak.

Yanaklarda al al bir tarz olan "strawberry girl" makyajı, pembe ve kırmızı tonlarıyla 2024'te de trend olmaya devam edecek.

Almanya’ya ilk giden Türk işçilerine böyle öğüt vermişler Almanya’ya ilk giden Türk işçilerine böyle öğüt vermişler

Barbara Palvin

Klasik göz makyajının olmazsa olmazı eyeliner, 2024 makyaj trendleri arasında kendine yer buluyor. Gelecek yıl, gözleri çerçevelemek, grafik çizgiler çizmekten daha trend olacak.

Geçmiş yılların kusursuz Instagram makyajları, 2024'te farklı bir versiyonla karşımıza çıkıyor. Cilt eşitsizliklerinin gizlendiği ve kusursuz bir ten makyajının öne çıktığı görünümler, makyaj tutkunları arasında büyük ilgi görecek.

Gelecek yıl açık pembeler, lavanta rengi ve pastel maviler göz makyajına hakim olacak.

Gigi Hadid 5

Kaynak: HABER MERKEZİ