Türkiye'deki altın madenciliği sektörü, 2000'li yıllarda neredeyse sıfır olan üretimi bugün 40 tona kadar yükseltti. Bu artış, maden işletmelerinin bulunduğu bölgelerde sosyal ve ekonomik anlamda dikkate değer bir gelişimi beraberinde getirdi.

Dünya Altın Konseyi'nin geçtiğimiz Kasım ayında yayınladığı rapor, 31 üye şirketinin 2021'deki doğrudan mali katkısını değerlendirdi. Centerra Gold’un Türkiye Ülke Müdürü David Bickford, söz konusu rapora göre Türkiye'deki altın madenlerinin, 2021'de bölge ve ülke ekonomisine toplamda 410 milyon dolarlık bir katkı sağladığını belirtti.

Bu İlçenin Taşı Toprağı Altın!-1

Ankara'daki İç Güvenlik Ekipmanları Fuarı başladı Ankara'daki İç Güvenlik Ekipmanları Fuarı başladı

David Bickford, Türkiye'nin altın potansiyelinin küresel ölçekte değerlendirildiğini ve ülkenin mevcut yıllık 40 ton civarındaki altın üretiminin 100 tonlara kadar çıkabileceğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'de faaliyet gösteren yaklaşık 20 altın madeni operasyonunun olduğunu ifade etti. Ülkenin altın talebi, son 9 aylık dönemde 159,3 tona ulaşarak son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bickford, sektörün büyümesi için yeni keşiflerin yapılmasının önemine dikkat çekti.

Develi ilçesindeki madenin rezervinin 35 ton olduğunu belirten Bickford, bu yıl hedeflerinin 5,5 ile 6 ton arasında üretim gerçekleştirmek olduğunu açıkladı. Ayrıca, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın Öksüt madeninin Türkiye'de finansal destek aldığı ilk maden projesi olduğunu ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ