İstanbul ve Konya’ya Yeni Raylı Sistem Projesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin şehirlerini raylı sistemlerle donatma hedefleri doğrultusunda, iki önemli projenin detaylarını paylaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla, Bosna Bulvarı-Bahçelievler-Kazım Karabekir Raylı Sistem Hattı ve Konya Şehir Hastanesi-Stadyum 2. Etap Tramvay Hattı’nın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yürütüleceği açıklandı.

İstanbul’un Ulaşım Ağı Genişliyor

Bakan Uraloğlu, Altunizade-Çamlıca Camii Bosna Bulvarı-Metro Hattı’nın, İstanbul’un yoğun yerleşim bölgeleri olan Kazımkarabekir ve Bahçelievler semtlerine uzatılacağını duyurdu. Bu hamleyle, İstanbullu vatandaşların beklemesinin önüne geçilmesi ve ulaşım ağının genişletilmesi amaçlanıyor.

Konya’ya Modern Tramvay Hattı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı tramvay hattı projesinin devamı niteliğindeki Konya Şehir Hastanesi-Stadyum 2. Etap Tramvay Projesi de Bakanlık tarafından üstlenilecek. 10 kilometre uzunluğundaki bu yeni hattın, şehrin ulaşım altyapısına modern bir katkı sağlaması bekleniyor.

Ulaşım Projeleri Hız Kazanıyor

Uraloğlu, İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde raylı sistem ağlarını genişletme çalışmalarının hız kazandığını belirtti. Yapımı tamamlanan ve hizmete sunulan kent içi raylı sistem projelerinin toplam uzunluğunun 416 kilometreye ulaştığını ifade etti.

İstanbul Trafikten Kurtuluyor

Marmaray, Levent-Hisarüstü Metrosu, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu gibi projelerle İstanbul’da 7 farklı metro hattını hizmete sunan Bakanlık, İstanbulluların trafik çilesinden kurtulmasını sağlıyor. Bakan Uraloğlu, daha yapılacak çok iş olduğunu ve İstanbullu vatandaşları bekletmeme hedefiyle çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Yatırım Programına Dahil Edilecek Projeler

Altunizade-Çamlıca Camii Bosna Bulvarı-Metro Hattı’nın, 6 kilometre uzunluğunda ve 4 istasyondan oluşacağı, 80 kilometre hıza uygun şekilde tasarlanacağı açıklandı. Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu ile entegre olacak bu hattın, yatırım programına dahil edilerek yapımına başlanacağı belirtildi.

Konya Şehir Hastanesi-Stadyum 2. Etap Tramvay Hattı

Konya’da yapımı planlanan ve şehir hastanesi ile stadyumu birbirine bağlayacak olan 2. Etap Tramvay Hattı’nın, mevcut tramvay hattının devamı olacağı ve şehrin ulaşımına modern bir soluk getireceği ifade edildi.

Muhabir: AHMET ÇELİK