ABD'li uzmana göre Lübnan'daki saldırılar 21. yüzyılda yeni bir tehdit ABD'li uzmana göre Lübnan'daki saldırılar 21. yüzyılda yeni bir tehdit

Lübnan’ın başkenti Beyrut'un güneyinde gerçekleştirilen ikinci saldırıda, el telsizlerinin patlaması sonucu 9 kişi hayatını kaybederken, 300 kişi yaralandı. Önceki saldırıda ise 12 kişi ölmüş ve yaklaşık 3000 kişi yaralanmıştı.

TELSİZLER ÇAĞRI CİHAZIYLA BERABER ALINMIŞ

İsrail'in Hizbullah'a yönelik bu saldırıları, iletişim cihazlarını hedef almaya devam ediyor. Patlayan cihazların çağrı cihazı olup olmadığının netleşmediğini belirtirken, Hizbullah'a yakın kaynaklar el telsizlerinin infilak ettiğini doğruladı. Cihazların, Hizbullah tarafından beş ay önce satın alındığı ifade edildi.

Ayrıca, İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırısında da bir kadın yaşamını yitirdi. ABD ise bu saldırılarla ilgili herhangi bir bağlantıları olmadığını açıkladı ve olayın sorumluluğuna ilişkin yorum yapmaktan kaçındı. İsrail ordusu, saldırıların ardından hazırlık durumunu değerlendiren bir toplantı yaptı.

Sky News Arabia'nın haberine göre, İsrail istihbarat teşkilatı MOSSAD, bu saldırıda patlayıcı yerleştirilmiş cihazları uzaktan infilak ettirdi. Lübnan yetkilileri ise İsrail'i suçlarken, İsrail'den henüz resmi bir açıklama gelmedi.

İttifakgazetesi.com

Kaynak: HABER MERKEZİ