Soykırım gerçekleştiren İsrail'in Gazze'deki katliamını en dürüst haliyle karikatüristler çizimleriyle dünyaya gösterdi. TRT Haber’in derlediği karikatürlerin bazılarının temaları ise şöyle:

Gözyaşı yerine bomba döken Netanyahu... "Düşman göründü!" nidasının karşısındaki prematüre bebekler... İsrail postalı altında kalan bir BM...

Karabağ Üniversitesi aslına döndü: Azerbaycan lideri Aliyev açılışı yaptı Karabağ Üniversitesi aslına döndü: Azerbaycan lideri Aliyev açılışı yaptı

ABD, Gazze Şeridi`ne yardım akışına izin verdiğini iddia ettiği sırada İsrail uçakları durmaksızın bombardıman yapıyordu. Karikatürist Osama Hajjaj, gerçekle bağdaşmayan açıklamalara tepkisini karikatürle ortaya koydu.

İsrail tankından "Düşman göründü!" nidası yükseliyor. Oysa görünen tek şey Şifa Hastanesi`nin yenidoğan bakım ünitesinde oksijene muhtaç bebekler. Karikatürist Carlos Latuff`a göre devam eden saldırıların hedefinde masum çocuklar, bebekler var.

BM`nin Gazze`de saldırılara insani ara verilmesi çağrısını Karikatürist Tjeerd Royaards böyle yorumladı. Royaards`a göre bu çağrıyı hayata geçirmesi BM`nin boyunu aşan bir mesele, BM`nin hiç bir gücü yok ve İsrail postalları hastaneleri bile ezip, yok etmiş durumda.

HABERİN DEVAMI FOTO GALERİ’DE:

ABD, BM kararlarını Kuzey Kore’de hatırladı! ABD, BM kararlarını Kuzey Kore’de hatırladı!

Kaynak: HABER MERKEZİ